Νάξος: σύλληψη αλλοδαπού για 12 κλοπές

Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων της Νάξου, κυρίως της Χώρας και της ευρύτερης περιοχής. Κι αυτό γιατί είχαν βρει αρκετές οικίες και επαγγελματικούς χώρους παραβιασμένους. Όμως, η Αστυνομία καιροφυλακτούσε. Και περίμενε το λάθος. Και αυτό έγινε. Αποτέλεσμα να έχουμε τη σύλληψη του ενός εκ των δύο διαρρηκτών και είναι θέμα χρόνου η σύλληψη και του δεύτερου. Είχαν φτάσει στο σημείο να ανοίξουν ακόμη και Ιερό Ναό στην Νάξο, ενώ η λεία τους ξεπερνάει τις 25.000 ευρώ είτε σε χρήματα, είτε σε τιμαλφή και άλλα αντικείμενα.  Η δράση τους ήταν από τα μέσα Ιουνίου όταν και ουσιαστικά είχε τεθεί νοκ άουτ από την Αστυνομία, η πενταμελή σπείρα που χτυπούσε τη Νάξο από τον περασμένο Φεβρουάριο έως και τον Ιούνιο. Τώρα οι δύο διαρρήκτες είχαν ανοίξει περισσότερα από 12 σπίτια / επαγγελματικούς χώρους ενώ το ευχάριστο είναι ότι μέρος των κλοπιμαίων που κατασχέθηκαν επέστρεψαν ήδη στους κατόχους τους..

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου από την Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων αναφέρει ότι:

«Εξιχνιάστηκαν, το Σάββατο 15 Ιουλίου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου, δώδεκα περιπτώσεις κλοπής από κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και Ιερό Ναό σε περιοχές της Νάξου. Για τις περιπτώσεις αυτές συνελήφθη προχθές τις πρώτες πρωινές ώρες ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας και αναζητείται άλλος ένας συνομήλικός ομοεθνής του, τα στοιχειά του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και παράνομης διαμονής στη χώρα μας.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, οι δυο δράστες ενεργώντας από κοινού διέπραξαν κατά το χρονικό διάστημα από 12 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου 2016, δώδεκα κλοπές αφαιρώντας χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα συνολικής εκτιμώμενης αξίας 27.500 ευρώ.

Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα, κατασχέθηκε αφού αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε στους δικαιούχους.

Ο συλληφθείς σε βάρος του οποίου ισχύουν περιοριστικοί όροι για παρόμοια υπόθεση οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και να εντοπισθεί ο συνεργός του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News