Νάξος: Ταξιδεύοντας με ... εννέα επιβάτες αυτές τις ημέρες (video)

Συνεχίζεται η πρωτοβουλία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου για προβολή του νησιού μας σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για την ελληνική κοινωνία και οικονομία! Σε συνέχεια της παρουσίας του Alpha στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες η ΕΡΤ έρχεται στη μικρή μας γειτονιά, προσκεκλημένη κι εκείνη της «Ένωσης»!

Μάλιστα, με το.... καλημέρα, πήραμε και μία γεύση μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων (των 7) όπου ο Μάριος Κωνσταντινίδης (σ.σ. οι περισσότεροι μπορεί να τον γνωρίζετε ως "ο Αξώτης στη Πόλη" της ραδιοφωνικής συχνότητας του Aegean Voice 107.5) είχε συνομιλία με τον καπετάνιο του Blue Star Naxos, τον cpt Νίκο Πετράκη. Και πήραμε μία γεύση από την εικόνα που επικρατεί στο πλοίο αυτές τις ημέρες.. Όπως μας ανέφερε ο cpt Πετράκης αυτές τις ημέρες της καραντίνας το πλοίο έφτασε να έχει ακόμη και εννέα επιβάτες (!!!) Βέβαια σήμερα είχε οριακά πάνω από εκατό (στους 103) λόγω του ότι βρίσκονταν στο πλοίο και καθηγητές που οφείλουν αύριο να βρίσκονται στις σχολικές μονάδες...  Και σημείωσε χαρακτηριστικά "ούτε το χειμώνα δεν είχαμε τόσους λίγους επιβάτες. Πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε μ.ο. 700 σε καθημερινή βάση. Όμως, λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων, αυτή είναι η εικόνα. Περιμένουμε κι εμείς να δούμε τι θα γίνει με την λήξη των μέτρων"... 

Να σημειώσουμε εδώ ότι όπως έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση, τα περιοριστικά μέτρα όσον αφορά τα νησιά θα κρατήσουν έως τις 18 Μαΐου, στη συνέχεια θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι και ενδεχομένως από την επομένη του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος (μετά τις 9 Ιουνίου) να έχουμε διαφοροποιήσεις. Αυτή τη στιγμή τα πλοία κινούνται με μόλις το 10% του πρωτοκόλλου τους (σ.σ. για το Blue Star Naxos είναι οι +150 επιβάτες) ενώ όπως είχε αναφέρει ο κος Πλακιωτάκης "θα γίνει προσπάθεια ώστε τα πλοία να κινούνται με το 50% του πρωτοκόλλου τους το φετινό καλοκαίρι"... Οπότε, υπομονή. 

Αααα και αφού η κρατική τηλεόραση βρεθεί στα (ευτυχώς ανέγγιχτα από τον κορωνοϊό) νησιά μας, μέσω των συνεχών ρεπορτάζ από πολλά και διαφορετικά σημεία που θα κάνει η νέα καθημερινότητα και οι αγωνίες των κατοίκων, η κατάσταση και τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα, οι ετοιμασίες εν όψει του (από κάθε άποψη... περίεργου) καλοκαιριού που πλησιάζει και, βεβαίως, οι εκπληκτικές ομορφιές του ευλογημένου μας τόπου θα μπουν και πάλι σε κάθε σπίτι στην Ελλάδα! 

Παράλληλα, η Ε.Α.Σ. Νάξου θα φροντίσει να αναρτά, στα social media της (Facebook, Instagram, YouTube) όλα τα ρεπορτάζ που θα κάνει η ΕΡΤ από τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες κι έτσι τα θέματα των ανταποκρίσεων της κρατικής τηλεόρασης θα φθάσουν σε ένα ακόμη μεγαλύτερο κοινό.

Συντονιστείτε στην ΕΡΤ και στην... Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, λοιπόν!.. Δείτε το πρώτο video και μάλιστα μέσα από το Blue Star Naxos... 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News