Νάξος: Τελικά έχουμε ή όχι λειψυδρία;

Και το ερώτημα που γεννάται είναι «έχουμε ή όχι νερό;» Γιατί το λέμε αυτό; Όχι πάντως γιατί θέλουμε να φέρουμε την καταστροφή. Ούτε σίγουρα γιατί είμαστε αυτοί που θα διώξουμε τους τουρίστες από τη Νάξο… Απλά λίγο μπερδευτήκαμε. Την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ακούσαμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κο Πολυκρέτη να επιχειρεί όπως καθησυχάσει τη κοινή γνώμη λέγοντας ότι υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα αποθέματος νερού (80.000 cm3) και ότι έχουν ληφθεί μέτρα ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα σχετικά με την ύδρευση των μόνιμων κατοίκων του νησιού αλλά και των επισκεπτών.

Ενώ στην παρατήρηση από τον επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες για τα νησιά μας» κο Βρούτση για το θέμα της καμπάνιας για ενημέρωση των πολιτών σημείωσε ότι δεν υπήρχε κάτι τέτοιο και ότι μία ενέργεια όπως αυτή ενδεχομένως να λειτουργούσε αρνητικά για τους επισκέπτες…

Οκ μέχρι εδώ; Ε αφού τα πράγματα είναι υπό έλεγχο γιατί έρχεται τώρα και μάλιστα στις αρχές Σεπτεμβρίου η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου να απευθύνει έκκληση προς όλους (δημότες και επισκέπτες) για χρηστή διαχείριση της κατανάλωσης του νερού; Μήπως ξέρουν κάτι περισσότερο;

Η μήπως αυτή η αλόγιστη χρήση από τους κατόχους ή χρήστες σκαφών ή άλλων μέσων μετακίνησης μπορούν να δημιουργήσουν επιπλέον πρόβλημα; Δεν ξέρουμε… Αυτό που διαβάζουμε πάντως είναι ότι στο σχετικό έγγραφο (σ.σ. βρίσκεται στο τέλος του άρθρου) ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κος Σέργης προειδοποιεί με διοικητικά πρόστιμα που φτάνουν ακόμη  και στα 200 ευρώ ενώ θα διπλασιάζετε σε περίπτωση υποτροπής.
Και όπως σημειώνει «Μόνο με την ορθολογική χρήση του νερού και με την δική σας συνεργασία θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα έλλειψης του και να εξασφαλίσουμε την επάρκειά του ώστε να μην λείψει σε κανέναν»