Νάξος: Τρία πτώματα σε διαφορετικές παραλίες και η σύνδεση με την ... Φολέγανδρο

Λιμενικό Σώμα

Τι σχέση έχει η Φολέγανδρος με τη Νάξο; Ανήκουν στο Νομό Κυκλάδων... Ομως, από σήμερα έχουν και μία άλλη "σύνδεση". Αυτή που αφορά το ναυάγιο της 22ης Δεκεμβρίου στα ανοιχτά της Φολεγάνδρου, όταν σκάφος προερχόμενο από την Τουρκία βυθίστηκε... Αποτέλεσμα; Με το "καλησπέρα" να χαθούν 3 άνθρωποι, να γίνει η περισυλλογή 12 (σ.σ. μία ημέρα αργότερα εντοπίστηκε ένας ακόμη ζωντανός) επιβατών που μεταφέρθηκαν στην Σαντορίνη και αμέσως μετά να αρχίσει αγώνας δρόμου για τον εντοπισμό των αγνοούμενων. Το ιδιαίτερο της υπόθεσης; Μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά το σκάφος χάθηκε σε βάθος περίπου 500 μέτρων 

Το πρόβλημα στον εντοπισμό των αγνοούμενων; Η απουσία σωστής ενημέρωσης. Οι διασωθέντες αρχικά μίλησαν για 37 συνολικά επιβαίνοντες και στη συνέχεια ο αριθμός ανέβηκε στους 50...

Πριν από τρεις ημέρες είχαμε τον εντοπισμό σε διάστημα 24 ωρών δύο ακόμη νεκρών μεταναστών σε διαφορετικές παραλίες της Τήνου που με βάση την περιγραφή προέρχονταν από το συγκεκριμένο ναυάγιο και σήμερα σήμανε συναγερμός στη Νάξο.. 

Ο λόγος; Ο εντοπισμός τριών ακόμη πτωμάτων μίας έφηβης (γύρω στα 13), ενός άνδρα και μίας γυναίκας (περίπου στα 30) σε διαφορετικές - επίσης - παραλίες της Νάξου... Αρχικά η ενημέρωση μιλούσε για μία έφηβη σε παραλία της Αγιασού και μίας γυναίκας σε παραλία στο Πυργάκι (Βέλγικα)...  Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, το Λιμενικό Σώμα ενημερώθηκε επίσης από κάτοικο της Αγιασού για ένα ακόμη πτώμα (άνδρα) που βρέθηκε στην ίδια περίπου περιοχή... 

Και τα τρία πτώματα σε προχωρημένη σήψη και μεταφορά τους με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Νάξου και προφανώς θα πάρουν το δρόμο για τον Πειραιά για την καθιερωμένη  ιατροδικαστική εξέταση..  Κάτι που σημαίνει ότι οι νεκροί από το ναυάγιο της Φολεγάνδρου πλέον είναι οκτώ,,,, Και δυστυχώς ακόμη οι αγνοούμενοι είναι ουκ ολίγοι..  

Η επίσημη ανακοίνωση από το Γενικό Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ακτοφυλακής 

Τρεις (03) σοροί, αγνώστων λοιπών στοιχείων, σε προχωρημένη σήψη, εντοπίστηκαν μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή Πυργάκι και Αγιασσού Νάξου.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νάξου, για ύπαρξη σορού στη θαλάσσια περιοχή «ΠΥΡΓΑΚΙ» Νάξου.

Άμεσα στην εν λόγω περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου με τη συνδρομή στελεχών του ΕΚΑΒ και του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου ανέσυραν τη σορό γυναίκας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, 30 -35 ετών περίπου, ύψους 1,60 μ. περίπου, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.

Η ανωτέρω γυναίκα, ήταν ενδεδυμένη με μαύρη μπλούζα, μοβ εσώρουχο και αριστερό μαύρο παπούτσι.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκε, η ανωτέρω Λιμενική Αρχή, για ύπαρξη σορού στη θαλάσσια περιοχή «ΡΟΟ ΑΓΙΑΣΣΟΥ» Νάξου.

Άμεσα στην εν λόγω περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου με τη συνδρομή στελεχών του ΕΚΑΒ και του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου ανέσυραν τη σορό κοριτσιού, αγνώστων λοιπών στοιχείων, 10 - 13 ετών περίπου, ύψους 1,50 μ. περίπου, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.

Η ανωτέρω, ήταν ενδεδυμένη με πολύχρωμο κολάν, μπλε κάλτσες και μαύρη μπλούζα.

Τέλος, ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες, το Λιμεναρχείο Νάξου, για ύπαρξη σορού στη θαλάσσια περιοχή «ΒΑΘΥ ΑΓΙΑΣΣΟΥ» Νάξου.

Άμεσα στην εν λόγω περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου με τη συνδρομή στελεχών του ΕΚΑΒ ανέσυραν τη σορό άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, 20 - 25 ετών περίπου, ύψους 1,65 μ. περίπου, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.

Ο ανωτέρω άνδρας, ήταν ενδεδυμένος με μαύρο τζιν παντελόνι και μπλε εσώρουχο .

Οι σοροί πρόκειται να μεταφερθούν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, προκειμένου να διενεργηθούν νεκροψίες-νεκροτομές, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News