Νάξος: Ξεκινάει αύριο (06/08) ο 2ος δολωματικός ψεκασμός κατά του δάκου

Από αύριο Τετάρτη 6 Αυγούστου περνάμε στη 2η φάση του δολωματικού ψεκασμού ελαιοδέντρων στα όρια του Επαρχείου Νάξου.... Ψεκασμός που θα κρατήσει έως τις 14 Αυγούστου και περιλαμβάνει τις τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες Χαλκείου, Δαμαριώνα, Σαγκρίου, Ποταμιάς και Μελάνων. Και βέβαια καλό είναι να προσέχουν όλοι, οι παραγωγοί να έχουν ανοιχτά τα αγροκτήματά τους και οι μελισσοκόμοι με τους κτηνοτρόφους να προσέχουν για τα ζωα τους...

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας του Επαρχείου Νάξου και υπογράφει ο Διευθυντής Δακοκτονίας, γεωπόνος Κωνσταντίνος Βορδάκης:

"Από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου ανακοινώνεται  η έναρξη του 2ου  δολωματικού ψεκασμού των ελαιοδέντρων για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς από τις 6 Αυγούστου 2020, ο οποίος θα διαρκέσει 8 εργάσιμες ημέρες και ολοκληρώνεται στις 14 Αυγούστου 2020, στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες  Χαλκείου , Δαμαριώνα , Σαγκρίου, Ποταμιάς  και Μελάνων   .

Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοικτά τα αγροκτήματα τους αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά , όσοι το επιθυμούν προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοκομία τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές προς αποφυγή τυχών δηλητηριάσεων.  

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Νάξου τηλ. 2285361464 -2285361462"

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News