Νάξος: Ξεκίνησε ο καθαρισμός του επαρχιακού οδικού δικτύου

Και οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά… Και οι εργάτες καθαριότητας. Στόχος του Επαρχείου Νάξου η βελτίωση του οδικού δικτύου στο χώρο ευθύνης του και με δεδομένο ότι έχει αρχίσει η τουριστική περίοδος… Από το πρωί έχουμε τον καθαρισμό του δικτύου στην κεντρική Νάξο (οι περιοχές που θα καθαριστούν με βάση πληροφορίες είναι: Χώρα μέχρι Χαλκι, Χαλκι μέσω Ποταμιάς και επιστροφή Χώρα, Τρίποδες, Καστράκι, Φιλώτι και Απείρανθος, ενώ είναι ενδιαφέρον ότι αναμένεται να κατασκευαστεί και τοιχίο αντιστήριξης στο δρόμο γύρω από την λιμνοδεξαμενή Εγγαρών… Κινήσεις που γίνονται για την εξασφάλιση της ασφάλειας των επισκεπτών αλλά και των μόνιμων κατοίκων του νησιού… 

Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφει ο Επαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κος Ιωάννης Μαργαρίτης αναφέρει: 

"Έχει ξεκινήσει από το Τμήμα Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου η εκτέλεση  του έργου «Καθαρισμός τάφρων επαρχιακού οδικού δικτύου» συνολικού ποσού 74.400 ευρώ.

    Το συγκεκριμένο έργο αφορά εργασίες για τον καθαρισμό των δρόμων από τις καταπτώσεις, τον καθαρισμό των οχετών και τάφρων απορροής ομβρίων από φερτά υλικά συνολικού μήκους 37,495 χλμ. περίπου, κλάδεμα ή και κοπή δέντρων καθώς και κόψιμο καλαμιών και θάμνων που βρίσκονται στο έρεισμα των δρόμων ή στο πλανές τάφρων και καταλαμβάνουν τμήμα του οδοστρώματος μειώνοντας την ορατότητα και εμποδίζοντας την διέλευση των οχημάτων.  Επίσης θα κατασκευαστεί τοιχίο αντιστήριξης από λιθοδομή σε μήκος περίπου 70 μ. στη θέση Λιμνοδεξαμενή στο τμήμα του δρόμου Εγγαρών Φανερωμένη.

      Εφιστάται η προσοχή των οδηγών στα σημεία που γίνονται οι εργασίες για την αποφυγή ατυχημάτων".