Ναυτική τραγωδία, με δύο νεκρούς σημειώθηκε σήμερα το πρωί ανοιχτά της Αίγινας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αλιευτικό σκάφος «Παναγιώτης» με δύο επιβαίνοντες ηλικίας 74 και 62 ετών, βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Αίγινας, μετά από σύγκρουση με υδροφόρο πλοίο  «Αίγινα 2», 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας.

Τα δύο σκάφη συγκρούστηκαν μεταξύ 7:30 και 8:10 το πρωί με το αλιευτικό να βυθίζεται σχεδόν αμέσως.

Τα δύο άτομα που επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος -σύμφωνα με πληροφορίες δεν γνώριζαν κολύμπι- περισυνελέγησαν χωρίς τις αισθήσεις τους από το πλήρωμα της υδροφόρας και αμέσως τα μετέφεραν στην Αίγινα. Εκεί τα παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Μέχρι στιγμή τα αίτια της σύγκρουσης του πλοίου με το αλιευτικό σκάφος παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Δήμαρχος Αίγινας:  Μάλλον δεν ξέρανε κολύμπι και πρέπει να πνίγηκαν

 

Ο δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης σε δηλώσεις του μετά το δυστύχημα ανέφερε «Έγινε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αίγινας και Πειραιά, στην περιοχή που είναι οι Λαγούσες, τα νησάκια. Εκεί ήταν δύο αδέλφια, δύο ψαράδες, μάλλον τα δίχτυα σήκωναν και τους σφύριζε ο καπετάνιος του υδροφόρου να κάνουν στην άκρη, δεν ακούγανε... δεν ξέρω, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες».

Ο κ. Μούρτζης μιλώντας στο enikos.gr πρόσθεσε «είναι ένας δίαυλος. Είναι μια δίοδος μεταξύ δύο νησιών. Πάνω σ' αυτό σημείο πρέπει να συνέβη το δυστύχημα».
Αναφορικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος ο δήμαρχος είπε «δεν τρέχει η υδροφόρα, πηγαίνει πολύ σιγά. Ήταν για να γίνει. Από ότι μου λένε, μάλλον δεν ξέρανε κολύμπι και πρέπει να πνίγηκαν».

Πηγή: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News