Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΝέα εποχή για την Πάρο!‏

Νέα εποχή για την Πάρο!‏ [vid]

|

Ο νέος κρατικός αερολιμένας της Πάρου είναι γεγονός


Ο νέος κρατικός αερολιμένας της Πάρου είναι γεγονός. Η 25η Ιουλίου 2016 καταγράφεται σαν μία σημαντική ημέρα για το νησί, καθώς όλοι προσβλέπουν το άνοιγμα μιας νέας σελίδας για την ανάπτυξη του. Αυτό που πριν λίγο καιρό φαινόταν ακατόρθωτο, είναι μία πραγματικότητα και αποδεικνύει πως η συνεργασία των πολλών μπορεί να κάνει θαύματα και σε αυτήν πρέπει να επενδύσουμε.
Η χαρά και η συγκίνηση κυριάρχησαν στους εκατοντάδες που παραβρέθηκαν στην πρώτη προσγείωση του σύγχρονου 78θέσιου Q 400 και άφησαν πίσω τις κοματικές μικρότητες και την μεμψιμοιρία ορισμένων.
Στον άτυπο αυτόν εγκαινιασμό, μιας και ο επίσημος σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Υ.Π.Α θα γίνει την Παρασκευή με την παρουσία του πρωθυπουργού και του υπουργού κ. Σπίρτζη, έδωσαν το παρόν ο δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος που μας έδωσε μία αποκλειστική συνέντευξη, ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ.Χατζημάρκος, ο βουλευτής κ. Βρούτσης, ο Μανώλης Γλέζος, ο έπαρχος Πάρου κ.Μπιζάς, πλήθος δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων του νησιού, ο γιος του ιδιοκτήτη και αντιπρόεδρος της Aegean κ. Βασιλάκης καθώς και στελέχη της Υ.Π.Α και της Ιντρακάμ που εκτέλεσε το έργο.
Επίσης ο κ.Νιφλής και ο κ.Πετρόπουλος,που επίσης μας μίλησε, εκπροσώπησαν την ΑΜΚΕ που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στις εξελίξεις.
Κλείνοντας να αναφέρουμε πως σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας από αρμόδια χείλη, σε 2-3 μήνες θα δραστηριοποιηθεί και δεύτερη αεροπορική εταιρία στο νησί και να ευχαριστήσουμε τον αερολιμενάρχη Πάρου κ. Κ. Λεοντίδη για την δυνατότητα που μας έδωσε να βιντεοσκοπήσουμε την προσγείωση από τον πύργο ελέγχου και την υπεύθυνη των πτήσεων τηλεπικοινωνιολόγο κ. Σ. Σαρρή για την κατανόηση της.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην πρώτη πτήση που προσγειώθηκε στο νέο αεροδρόμιο της Πάρου, επέβαινε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος
Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε από σήμερα το νέο αεροδρόμιο, δίνει νέα αναπτυξιακή πνοή στην Πάρο και την Αντίπαρο
Στην πρώτη επίσημη πτήση που προσγειώθηκε σήμερα το πρωί στο νέο Αεροδρόμιο της Πάρου, επέβαινε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, για να βρεθεί κοντά στους κατοίκους του νησιού σε μια πολύ σημαντική για εκείνους ημέρα.
Ο κ. Χατζημάρκος έφτασε νωρίς το πρωί στο νησί, με την πτήση OA 60 , με το 78θέσιο αεροσκάφος Dash 8 Q400, της Olympic Air, η οποία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση του νέου αεροδρομίου.
Η έναρξη λειτουργίας του, αποτελεί την αφετηρία μιας νέας εποχής για την Πάρο, την Αντίπαρο και ευρύτερα για τις Κυκλάδες, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικότατο έργο υποδομής, που συνδέεται με την τουριστική και την εν γένει ανάπτυξη της νησιωτικής περιοχής.
«Μια καινούργια αισιόδοξη ημέρα ξημέρωσε για την Πάρο και την Αντίπαρο και αυτό επετεύχθη με την συνεργασία του Δημοσίου, της Αυτοδιοίκησης του Παριανού λαού , του ιδιωτικού τομέα και της Οlympic Air, που κάλυψε το κόστος των τελευταίων εργασιών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης αναδεικνύοντας την ουσιαστική συμβολή των κατοίκων του νησιού στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου, μέσω της σύστασης ΑΜΚΕ για την συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούντο.
Μέσω της ΑΜΚΕ, η Olympic Air συνεισέφερε το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ για τις εργασίες κατασκευής της πρώτης φάσης του αεροσταθμού επιβατών, όσο και της υποδομής του νέου αερολιμένα.
Το νέο αεροδρόμιο δίνει την δυνατότητα προσγείωσης – απογείωσης σε μεγαλύτερα αεροσκάφη, γεγονός που αυξάνει τις διαθέσιμες θέσεις επιβατών, ιδίως κατά την θερινή περίοδο.
Ο αεροσταθμός έκτασης 750 τ.μ. έχει προοπτική επέκτασης στα 5.000 τ.μ., συμπεριλαμβανομένου συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου. Το νέο αεροδρόμιο της Πάρου έχει δυνατότητα απευθείας σύνδεσης με όλα τα αεροδρόμια της χώρας, αρχής γενομένης με το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, με δύο πτήσεις εβδομαδιαίως, από τις 4 Αυγούστου.
Η αναπτυξιακή προοπτική που υπόσχεται το νέο αεροδρόμιο είναι προφανής, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η αναβάθμιση της προσβασιμότητας θα αυξήσει την επιβατική κίνηση κατά 150.000 επιβάτες.
Μαζί με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κοντά στους Παριανούς, αυτή την πολύ σημαντική μέρα, βρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της AegeanAir κ. Ευτύχης Βασιλάκης, ο π. Υπουργός κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, ο Δήμαρχος Αντιπάρου κ. Τάσος Φαρούπος, ο Έπαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς. Το έργο ξεκίνησε το 2012, ενώ μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης και της κατασκευής του νέου διαδρόμου από το Δημόσιο, στις αρχές του 2015, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η Olympic Air, η οποία, εκτός από την συμβολή της στην κατασκευή των κτιριακών και Η/Μ εγκαταστάσεων, ανέλαβε και την συνολική επίβλεψη της προόδου του έργου, με αποτέλεσμα την επιτάχυνση της αποπεράτωσης των εργασιών και της λειτουργίας του αεροδρομίου.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες