Νέα εποχή για την Πάρο!‏ [vid]

Ο νέος κρατικός αερολιμένας της Πάρου είναι γεγονός. Η 25η Ιουλίου 2016 καταγράφεται σαν μία σημαντική ημέρα για το νησί, καθώς όλοι προσβλέπουν το άνοιγμα μιας νέας σελίδας για την ανάπτυξη του. Αυτό που πριν λίγο καιρό φαινόταν ακατόρθωτο, είναι μία πραγματικότητα και αποδεικνύει πως η συνεργασία των πολλών μπορεί να κάνει θαύματα και σε αυτήν πρέπει να επενδύσουμε.
Η χαρά και η συγκίνηση κυριάρχησαν στους εκατοντάδες που παραβρέθηκαν στην πρώτη προσγείωση του σύγχρονου 78θέσιου Q 400 και άφησαν πίσω τις κοματικές μικρότητες και την μεμψιμοιρία ορισμένων.
Στον άτυπο αυτόν εγκαινιασμό, μιας και ο επίσημος σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Υ.Π.Α θα γίνει την Παρασκευή με την παρουσία του πρωθυπουργού και του υπουργού κ. Σπίρτζη, έδωσαν το παρόν ο δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος που μας έδωσε μία αποκλειστική συνέντευξη, ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ.Χατζημάρκος, ο βουλευτής κ. Βρούτσης, ο Μανώλης Γλέζος, ο έπαρχος Πάρου κ.Μπιζάς, πλήθος δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων του νησιού, ο γιος του ιδιοκτήτη και αντιπρόεδρος της Aegean κ. Βασιλάκης καθώς και στελέχη της Υ.Π.Α και της Ιντρακάμ που εκτέλεσε το έργο.
Επίσης ο κ.Νιφλής και ο κ.Πετρόπουλος,που επίσης μας μίλησε, εκπροσώπησαν την ΑΜΚΕ που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στις εξελίξεις.
Κλείνοντας να αναφέρουμε πως σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας από αρμόδια χείλη, σε 2-3 μήνες θα δραστηριοποιηθεί και δεύτερη αεροπορική εταιρία στο νησί και να ευχαριστήσουμε τον αερολιμενάρχη Πάρου κ. Κ. Λεοντίδη για την δυνατότητα που μας έδωσε να βιντεοσκοπήσουμε την προσγείωση από τον πύργο ελέγχου και την υπεύθυνη των πτήσεων τηλεπικοινωνιολόγο κ. Σ. Σαρρή για την κατανόηση της.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην πρώτη πτήση που προσγειώθηκε στο νέο αεροδρόμιο της Πάρου, επέβαινε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος
Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε από σήμερα το νέο αεροδρόμιο, δίνει νέα αναπτυξιακή πνοή στην Πάρο και την Αντίπαρο
Στην πρώτη επίσημη πτήση που προσγειώθηκε σήμερα το πρωί στο νέο Αεροδρόμιο της Πάρου, επέβαινε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, για να βρεθεί κοντά στους κατοίκους του νησιού σε μια πολύ σημαντική για εκείνους ημέρα.
Ο κ. Χατζημάρκος έφτασε νωρίς το πρωί στο νησί, με την πτήση OA 60 , με το 78θέσιο αεροσκάφος Dash 8 Q400, της Olympic Air, η οποία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση του νέου αεροδρομίου.
Η έναρξη λειτουργίας του, αποτελεί την αφετηρία μιας νέας εποχής για την Πάρο, την Αντίπαρο και ευρύτερα για τις Κυκλάδες, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικότατο έργο υποδομής, που συνδέεται με την τουριστική και την εν γένει ανάπτυξη της νησιωτικής περιοχής.
«Μια καινούργια αισιόδοξη ημέρα ξημέρωσε για την Πάρο και την Αντίπαρο και αυτό επετεύχθη με την συνεργασία του Δημοσίου, της Αυτοδιοίκησης του Παριανού λαού , του ιδιωτικού τομέα και της Οlympic Air, που κάλυψε το κόστος των τελευταίων εργασιών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης αναδεικνύοντας την ουσιαστική συμβολή των κατοίκων του νησιού στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου, μέσω της σύστασης ΑΜΚΕ για την συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούντο.
Μέσω της ΑΜΚΕ, η Olympic Air συνεισέφερε το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ για τις εργασίες κατασκευής της πρώτης φάσης του αεροσταθμού επιβατών, όσο και της υποδομής του νέου αερολιμένα.
Το νέο αεροδρόμιο δίνει την δυνατότητα προσγείωσης – απογείωσης σε μεγαλύτερα αεροσκάφη, γεγονός που αυξάνει τις διαθέσιμες θέσεις επιβατών, ιδίως κατά την θερινή περίοδο.
Ο αεροσταθμός έκτασης 750 τ.μ. έχει προοπτική επέκτασης στα 5.000 τ.μ., συμπεριλαμβανομένου συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου. Το νέο αεροδρόμιο της Πάρου έχει δυνατότητα απευθείας σύνδεσης με όλα τα αεροδρόμια της χώρας, αρχής γενομένης με το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, με δύο πτήσεις εβδομαδιαίως, από τις 4 Αυγούστου.
Η αναπτυξιακή προοπτική που υπόσχεται το νέο αεροδρόμιο είναι προφανής, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η αναβάθμιση της προσβασιμότητας θα αυξήσει την επιβατική κίνηση κατά 150.000 επιβάτες.
Μαζί με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κοντά στους Παριανούς, αυτή την πολύ σημαντική μέρα, βρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της AegeanAir κ. Ευτύχης Βασιλάκης, ο π. Υπουργός κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, ο Δήμαρχος Αντιπάρου κ. Τάσος Φαρούπος, ο Έπαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς. Το έργο ξεκίνησε το 2012, ενώ μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης και της κατασκευής του νέου διαδρόμου από το Δημόσιο, στις αρχές του 2015, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η Olympic Air, η οποία, εκτός από την συμβολή της στην κατασκευή των κτιριακών και Η/Μ εγκαταστάσεων, ανέλαβε και την συνολική επίβλεψη της προόδου του έργου, με αποτέλεσμα την επιτάχυνση της αποπεράτωσης των εργασιών και της λειτουργίας του αεροδρομίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News