Νέα παράταση (έως 28/03) για τους δικηγόρους

Μία ακόμη παράταση και η μάχη που δίνουν οι δικηγόροι αποκτά χαρακτήρα «η εμείς ή εσείς»… Αισίως έφτασαν τους τρεις μήνες εάν σκεφτεί κανείς ότι ξεκίνησαν στις 12 Ιανουαρίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που όπως υποστηρίζουν πλήττει βάναυσα τον κλάδο τους αλλά φως στο …τούνελ δεν υπάρχει. Και σήμερα το πρωί μετά τη τελευταία της συνεδρίαση η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε την παράταση της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους μέχρι και τις 28 Μαρτίου 2016 (!!!)Παράλληλα, αποφασίστηκε η εκ νέου σύγκληση της Συντονιστικής Επιτροπής Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στις 24 Μαρτίου 2016..

Σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής επισημαίνεται πως τα μέλη της εκτιμούν ότι η Κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί στα βασικά αιτήματα του δικηγορικού σώματος για αυτοτέλεια του Ταμείου Επιστημόνων-Ελευθέρων Επαγγελματιών-Αυτοπασχολουμένων, κατάθεση αναλογιστικής μελέτης και ελάφρυνση των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών. Οι δικηγόροι αναμένουν από την Κυβέρνηση κατάθεση συγκεκριμένων, ποσοτικοποιημένων και δεσμευτικών προτάσεων επί του ασφαλιστικού των Δικηγόρων.

Παράλληλα η Συντονιστική Επιτροπή, ενόψει των εξαγγελλόμενων αλλαγών στο φορολογικό, εξέφρασε την θέση ότι δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση του φορολογητέου εισοδήματος των Δικηγόρων. Ταυτόχρονα, η Συντονιστική Επιτροπή ζητάει να καθιερωθεί αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και να προβλεφθούν ευνοϊκές διατάξεις για τους νέους, έως 5 ετών Δικηγόρους καθώς και για όσους έχουν εισόδημα έως 20.000 ευρώ.

Νάξος

Ανάλογη απόφαση όπως ήταν λογικό πήρε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Νάξου και υπάρχει και η σχετική ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:
«Αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής των Δικηγόρων, μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου, από την άσκηση των καθηκόντων τους,  έως και την 28/3/2016, σύμφωνα με την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ που λήφθηκε την 15/3/2016, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί στα βασικά αιτήματα του Δικηγορικού Σώματος, για την αυτοτέλεια του Ταμείου Επιστημόνων-Ελευθέρων Επαγγελματιών-Αυτοαπασχολουμένων, κατάθεση αναλογιστικής μελέτης και ελάφρυνση των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών, λαμβάνοντας υπόψη και τις εξαγγελλόμενες αλλαγές στο φορολογικό που θα επιβαρύνουν περαιτέρω το φορολογητέο εισόδημα των Δικηγόρων.

Το πλαίσιο  χορήγησης των αδειών έχει ως εξής:

1.- Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης.

2.- Παραγραφές – Προθεσμίες.

3.- Αναστολές πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

4.-Για τις ποινικές υποθέσεις στα πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής και για πλημμελήματα που από το χρόνο τέλεσης της πράξης έχει συμπληρωθεί  εξαετία σε α΄ βαθμό και επταετία σε β΄ βαθμό.

Δεν απαιτείται άδεια στην κατάθεση των προτάσεων (20ήμερο) και προσθήκης.

Αναβολές: Για τη διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ:  Oτι τις ημέρες της αποχής, δεν επιτρέπεται η κατάθεση δικογράφων, καθώς και η διενέργεια  κάθε είδους  διαδικαστικών πράξεων στις Γραμματείες των Δικαστηρίων (λήψη αντιγράφων, πιστοποιητικών κ.λ.π),   επίσης  η υπογραφή και επίδοση αποφάσεων, επιταγών προς πληρωμή και εκτέλεση, εξώδικων δηλώσεων, οι παραστάσεις σε Συμβολαιογραφεία, Υποθηκοφυλακεία και  Κτηματολογικά Γραφεία».