Νεώριο Σύρου: "Η δεξαμενή μας "Βιολαντώ" είναι εδώ"

Ηταν η 23η Απριλίου όταν στη μεγάλη δεξαμενή του ναυπηγείου της Σύρου, στο Νεώριο είχαμε την βύθιση της «Βιολαντώ»… Η δεξαμενή βρέθηκε σε χαμηλότερο επίπεδο από αυτό που θα έπρεπε να είναι, αναμένοντας την είσοδο πλοίου και το ευχάριστο ήταν ότι δεν προκλήθηκε η παραμικρή περιβαλλοντική ρύπανση.

Και σήμερα περίπου σαράντα ημέρες είχαμε την αποκατάσταση του προβλήματος… Η δεξαμενή του Νεωρίου "Βιολαντώ" επέστρεψε στην επιφάνεια…  Οι εργασίες ανέλκυσής της είχαν θετικά αποτελέσματα καθώς από το πρωί έγιναν όλες οι δράσεις ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα..  Κατά τη διάρκεια της ανέλκυσης, οι εργαζόμενοι κρέμασαν και πανό τα οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν " "Το Νεώριο και η Σύρος ζει", "Η Βιολαντώ είναι εδώ".

Και βέβαια είχαμε την έκδοση δελτίο Τύπου του Εργoστασιακού Σωματείου Εργαζομένων για την Ανέλκυση της δεξαμενής  "Βιολαντώ" με την υπογραφή των Αντώνη Χατζαντώνη (πρόεδρος) και Μάρκου Ρηγούτσου (Γενικού Γραμματέα)…

«Κύριοι,

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους αξιότιμους πελάτες μας και τους απανταχού φίλους του Νεωρίου μας ότι: Σήμερα και ώρα 10:47 π.μ. ανελκύθηκε η δεξαμενή μας Βιολαντώ. Η ανέλκυση διήρκησε 3 ώρες και 14 λεπτά. Η προετοιμασία ανέλκυσης διήρκησε 12 ημέρες.

Η ανέλκυση πραγματοποιήθηκε από το εξειδικευμένο τμήμα μελετών του Νεωρίου, τους έμπειρους εργαζόμενους του Νεωρίου, τις εταιρείες δυτών Νικ. Σεγρεδάκης Καταδυτική ΕΠΕ και Λιακαυγερή Στυλιανή και με την οικονομική συνδρομή του κ. Πάνου Ξενοκώστα.

Ευχαριστούμε τους Έλληνες πλοιοκτήτες για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν στην επαναλειτουργία μας.

Ευχαριστούμε το λιμεναρχείο Σύρου για την αμέριστη συμπαράσταση.

Ευχαριστούμε τους φορείς του νησιού μας που πάντα είναι στο πλευρό μας.

Η επαναλειτουργία της δεξαμενής μας Βιολαντώ εκτιμάται ότι θα είναι πολύ σύντομα και θα υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες ημέρες.

Κύριοι,

Τα 17 πλοία που επισκευάστηκαν στο ναυπηγείο μας στις 70 ημέρες της επαναλειτουργίας μας με απόλυτη επιτυχία και η ανέλκυση της Νο. 1 πλωτής δεξαμενής Βιολαντώ, μας γεμίζει με πίστη ότι η ναυπηγοεπισκευαστική μας βιομηχανία μπορεί να ζει και να είναι ψηλά εκεί που της αξίζει.

Και εμείς ως εργαζόμενοι, να μπορούμε να ελπίζουμε και να λέμε:

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΝΕΡΓΟΙ - ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ - Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΜΑΣ ΒΙΟΛΑΝΤΩ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ - ΤΟ ΝΕΩΡΙΟ ΚΑΙ Η ΣΥΡΟΣ ΖΕΙ.