Νίκος Κεραμιδάς: Ακόμη και οι άγγελοι έχουν ανάγκη έναν αξιαγάπητο εστιάτορα

Η είδηση έσκασα σαν βόμβα... Ο Νίκος Κεραμιδάς έφυγε... Τσικνοπέμπτη... Μέσα από τα social media άρχισε το γαϊτανάκι της γνωστοποίησης αυτής της απώλειας. Κυρίως για την οικογένειά του. Και στη συνέχεια για τους ανθρώπους που τον γνώριζαν αλλά και σ αυτούς που έστω και μία φορά τον είχαν δει εκεί στη παραλία της Νάξου να εργάζεται πάντα προσφέροντας τον καλύτερο εαυτό του στις υπηρεσίες των παιδιών του αλλά και των ανθρώπων που λάτρευαν το καλό φαγητό. Ο Νίκος Κεραμιδάς ήταν από τους μάγειρες με το "Μ" κεφαλαίο. Παλιάς κοπής αλλά κάθε φορά που δοκίμαζες τα πιάτα του απλά ευχόσουν να μην είχε τέλος...

Και ευγνομονούσες τον Κύριο που του έδωσε αυτό το πάθος και την αγάπη για την μαγειρική... Και την οποία για καλή μας τύχη την μετέδωσε τόσο στον γιο του Λευτέρη όσο και στον εγγονό του Νίκο με αποτέλεσμα να συνεχιστεί αυτό το τάλαντο που οφείλουμε όλοι όχι απλά να το κρατάμε "ζεστό" και ζωντανό αλλά να το πολλαπλασιάζουμε και να το μεταδίδουμε στις επόμενες γενιές. Αυτό έκανε άλλωστε και ο "άρχοντας" όπως τον αναφέρει ο Γιάννης Σάλτης σε ανάρτησή του στα social Media... Ο Γιάννης άλλωστε τον γνώριζε καλά... Συνεργάστηκαν για πολλά χρόνια... Και τον γνώριζε και από την καλή αλλά και από την ανάποδη... Κυρίως όμως τον θαύμαζε την στιγμή που  με το αρχοντικό του στιλ (σχεδόν 1.90 άντρας) σηκώνονταν και ως λεβέντης χόρευε ζειμπέκικο. Αντρικό χορό... Οπως κάθε λεβέντης που σέβονταν τον εαυτό του... .

Και σήμερα πριν από λίγο ήρθε και η σχετική ανακοίνωση από τον Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία». Κάνει αναφορά στο πρόσωπό του και ανακοινώνει ότι η παρουσία των Ναξίων μελών του Σωματείου στην έκθεση Horeca που άνοιξε σήμερα τις πόρτες της θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του... Διαβάστε τη αναφέρει για τον "Μπάρμπα Νικόλα" και κυρίως κρατείστε τον επίλογο... Εχει σημασία... 

" Το σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» συνεδρίασε έκτακτα με αφορμή το θλιβερό άγγελμα του εξέχοντος μέλους του Νικόλαου Κεραμειδά.Μια τσικνοπέμπτη διαφορετική βιώσαμε όλοι εμείς χθες αποχεραιτόντας τον υποδειγματικό επαγγελματία και εξαιρετικό οικογενειάρχη Νίκο Κεραμειδά.

Γνήσιος , αυθεντικός, καλοσυνάτος στάθηκε με ψηλά το κεφάλι στις περιστάσεις της ζωής και του επαγγέλματος. Αν και δεν είχε Ναξιώτικη καταγωγή σε χρόνια δύσκολα εντάχθηκε απόλυτα στην τοπική κοινωνία και αγαπήθηκε απ’ όλο τον κόσμο κερδίζοντας ολοκληρωτική εκτίμηση και σαν επαγγελματίας και σαν άνθρωπος. Παράλληλα δε, οι φίλοι του που τον αγαπούσαν απ’ όπου πέρασε πριν την Νάξο μόλις έφταναν στο νησί τον αναζητούσαν μανιωδώς.Δημιουργώντας και αναπτύσσοντας συνθήκες πραγματικής Φιλοξενίας και «Απόλαυσης» οι επιχειρήσεις του ήταν για πολλά χρόνια η αιχμή του δόρατος στην υποδοχή και τέρψη των επισκεπτών της Νάξου αλλά και των ντόπιων κατοίκων.

Παρέδωσε την βιοποριστική σκυτάλη στο γιο του Λευτέρη που υπεραγαπούσε μαζί με το θησαυροφυλάκιο των αποσταγμάτων και των αρετών τόσο της τέχνης του όσο και της αξιοπρεπέστατης γεμάτης ηθικές αξίες ζωής του.

Το σωματείο μας σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος της οποίας ο εγγονός του Νίκος είναι ενεργό μέλος (αξιοποιώντας έτσι την βαριά κληρονομιά του παππού του) αποφάσισαν : Η φετινή παρουσία και εκδήλωση της Ναξιώτικης Κουζίναςστην πολυπληθέστερη έκθεση HO.RE.CΑ να είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Κεραμειδά με αναφορά σε κείνον και στην πολυετή προσφορά του στην ποιοτική Μαζική Εστίαση.

Καλό ταξίδι κύριε Νίκο ακόμα και οι άγγελοι έχουν ανάγκη έναν αξιολάτρευτο εστιάτορα άνθρωπο"