Νότιο Αιγαίο: Αστυνομικοί σε εθελοντικές δράσεις

Ημέρα γιορτής η σημερινή για την Αστυνομία… Παρασκευή 20 Οκτωβρίου και εορτάζει ο Μεγαλομάρτυρας Αρτέμιος, προστάτης του Σώματος των Αστυνομικών… Με βάση το τυπικό το πρωί τελέστηκε δοξολογία σε Ιερούς Ναούς στις έδρες (στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ερμούπολης Σύρου) των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην οποία παραβρέθηκαν οι θρησκευτικές και πολιτικές Αρχές, αντιπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού, τοπικών φορέων – συλλόγων, καθώς και οι απόστρατοι του Σώματος…

Παράλληλα αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου ΤΣΟΥΒΑΛΑ. Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε ενεργά σε δυο σημαντικές κοινωνικές δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα προηγούμενων ημερών αστυνομικοί που υπηρετούν στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα συγκέντρωσαν πάνω από -50- κιβώτια με τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία παραδόθηκαν στους υπευθύνους του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», για τις ανάγκες των παιδιών που στηρίζονται από τον συγκεκριμένο οργανισμό, ως συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης και συμπαράστασης.

Ταυτόχρονα, αστυνομικοί συμμετείχαν σε εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε οργανωμένα σε δημόσια Νοσοκομεία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος και την κάλυψη παιδιών που πάσχουν από Μεσογειακή αναιμία, στέλνοντας έμπρακτα ένα μήνυμα ελπίδας ζωής και αισιοδοξίας ιδιαίτερα για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.