Νότιο Αιγαίο: Δεκαπέντε "επιβάτες" έμειναν εκτός πτήσεων... Γιατί;

Και οι προσπάθειες να φύγουν παράνομα από την Ελλάδα μετανάστες καλά κρατεί, αλλά έχουν γνώση οι φύλακες... Αποτέλεσμα; Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες (12 Σεπτεμβρίου 2019) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά δεκαπέντε αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις. Επιπλέον, συνελήφθη ένας 39χρονος διακινητής αλλοδαπών. Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής – χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

· Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, πέντε αλλοδαποί (-3- άνδρες και -2- γυναίκες) ηλικίας από 21 έως 35 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίου, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

· Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, μία 25χρονη αλλοδαπή, η οποία μετέβη στον Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστού δελτίου ταυτότητας, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία.

· Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, εννέα αλλοδαποί (-5- άνδρες και -4- γυναίκες) ηλικίας από 20 έως 43 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών διαβατηρίων και δελτίων ταυτότητας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας 39χρονος διακινητής αλλοδαπών, ο οποίος καθοδηγούσε μία 43χρονη ομοεθνή του και την διευκόλυνε να επιβιβαστεί παράνομα σε διεθνή πτήση.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της υπόθεσης, ο 39χρονος ενεργούσε ως μέλος κυκλώματος που ενέχεται στην κατάρτιση – εφοδιασμό πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και περαιτέρω διακίνηση παράτυπων μεταναστών.

Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, κάρτες επιβίβασης, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα που κατείχαν οι συλληφθέντες.

Δελτίο Ενημέρωσης 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News