Νότιο Αιγαίο - Ομάδα Αιγαίου: Τελευταίος σταθμός της 28ης αποστολής το Κουφονήσι (Photo)

Κουφονήσι

Εφτασαν στο τέλος της διαδρομής... Στα Κουφονήσια την περασμένη Κυριακή (15/05) ολοκληρώθηκε ο 28ος Διάπλους του Αιγαίου Πελάγους, από την Ομάδα Αιγαίου.... 

Επί έντεκα ημέρες ττα φουσκωτά σκάφη της Ομάδας Αιγαίου -με 100 εθελοντές και εθελόντριες, ιατρούς από 15 διαφορετικές ειδικότητες, νοσηλευτές και εξειδικευμένο παραϊατρικό προσωπικό – διένυσαν περισσότερα από 450 ναυτικά μίλια για να προσφέρουν τις ιατρικές υπηρεσίες τους, στους κατοίκους και του πιο απομακρυσμένου νησιού.  Από 5 έως και 15 Μαΐου 2022, οι εθελοντές και τα μέλη της ομάδας Αιγαίου επισκέφτηκαν τους Φούρνους, τη Θύμαινα, το Αγαθονήσι, τους Αρκιούς, τους Λειψούς, την Πάτμο, τη Δονούσα, την Ανάφη και τέλος το Κουφονήσι.

Τι έγινε στο Κουφονήσι; Ο Αντώνης Κωβαίος, Πρόεδρος της Κοινότητας Κουφονησίων έχει το λόγο... Και με ανάρτησή του στα social media μας αναφέρει: 

"Με παρότρυνση την αστείρευτη αγάπη, την ανθρωπιά, τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και με αίσθημα ευθύνης προς τους ακρίτες νησιώτες, η Ομάδα Αιγαίου βρέθηκε για 28η χρονιά πλάι στις μικρές στεριές της νησιωτικής Ελλάδας.    Η αδιάκοπη μέριμνα της, για εμάς τους κάτοικους των μικρών & απομονωμένων νησιών και η διαρκή παρουσία της στα νησιά μας, είναι συγκλονιστική. 

Εξαλείφει τα όποια συναισθήματα απομόνωσης, ανασφάλειας και εγκατάλειψης βιώνουμε ως νησιώτες  δίνοντας μας κίνητρο και δύναμη, να συνεχίσουμε να ζούμε και να αναπτυσσόμαστε σε αυτούς τους ευλογημένους αλλά και απόμακρους τόπους. 

Η τεράστια πολυετή  προσφορά της... έχει βελτιώσει καθοριστικά τις συνθήκες διαβίωσης στα νησιά μας και ειδικά οι συνεχείς δράσεις της στα Κουφονήσια έχουν συμβάλλει  πολυδιάστατα στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας και στην βιώσιμη πρόοδο και ανάπτυξη της περιοχής μας.

Εμείς η κοινωνία των Κουφονησίων που έχουμε συνδέσει τη ζωή μας με την ΄΄Ομάδα Αιγαίου΄΄,  εκφράζουμε την απεριόριστη  ευγνωμοσύνη μας προς Την Πρόεδρο Denise Tsimis , το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη της Ομάδας Αιγαίου.

Ευχαριστούμε θερμά 
- Όλους τους χορηγούς, φορείς και οργανισμούς που στηρίζουν πολυεπίπεδα το έργο τους.

- Την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία - ΕΑΕ ,  το Δ.Σ. και την κα.  Vicky Loizou που την εκπροσωπούσε καθώς και τα μέλη της, που με τον Κινητό Μαστογράφο (μέσω της Ομάδας Αιγαίου) έδωσαν την δυνατότητα και πραγματοποιήθηκαν μαστογραφίες στον τόπο μας.

- Το Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Hellenic Red Cross   που πραγματοποίησε σεμινάρια πρώτων βοηθειών σε σχολικές βαθμίδες του νησιού μας.

- Το ιατρικό προσωπικό του Π.Π.Ιατρείου Κουφονησίων.

- Το (ΣΤΕΚ) Σύλλογο Τουριστικών Επαγγελμάτων Κουφονησίων και τους επιχειρηματίες του νησιού μας για την φιλοξενία που παρείχαν στην αποστολή της Ομάδας Αιγαίου (και ιδιαίτερα τα ξενοδοχεία :  Ατλαντίδα, Βενέτη, Δασκαλειό, Ερμής,Κατερίνα - Ρουσσέτο, Κώστα Γκράντε,  Κάλλη Σίμου, Κουφονήσια,  Λούρο - Γιάννα Πρασίνου, Στέκι της Μαρίας, Σορόκος  Τον George Finikas  για την βοήθεια του.

Το εστιατόριο Καπετάν Νικόλας για την φιλοξενία και το υπέροχο φαγητό).

Τον Δήμο μας, τον Δήμαρχο μας Δημήτρη Λιανό και τους αντιδήμαρχους Βαγγέλη Κατσαρά και Γιάννη Ταγκούλη. Και βέβαια τα μέλη της Κοινότητας Κουφονησίων. Ιδιαίτερα την Κατερίνα Πρασίνου για την ουσιαστική βοήθεια της. 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News