Νότιο Αιγαίο: Πρόστιμα για πέντε μάσκες... Μόνο;

Ελεγχοι .. Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι, που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Το είπε άλλωστε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.... Κατά το χθεσινό μήνυμα που απηύθηνε προς τους πολίτες, τόνισε ότι τα νέα μέτρα θα συνοδευθούν και από την ενίσχυση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων που ήδη ισχύουν. Και όπως σημείωσε «Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που δεν τα τηρούν, όπως και οι εργοδότες που δεν προστατεύουν τους εργαζομένους τους, θα τιμωρούνται»

Αυτό που μας προκαλεί πάντως απορία είναι ότι αίφνης το Νότιο Αιγαίο και δη οι Κυκλάδες είναι πεντακάθαρες... Ούτε μία αναφορά για παράβαση. Μα είναι δυνατόν; Ολα τέλεια εδώ και περίπου δύο μήνες που έχει σταματήσει η ενημέρωση... Θυμάστε; Αρχικά είχαμε κάθε μέρα αναφορά για τις δράσεις των ΑΤ στις Κυκλάδες σε ξεχωριστή αναφορά. Στη συνέχεια είχαμε αναφορά μόνο για τα ΑΤ των νησιών που είχαν παράβαση και μετά; τίποτα... Εδώ και δύο μήνες σχεδόν ούτε μία αναφορά. Αρα; Ολα τέλεια.. Μπράβο μας

Αναφορικά με τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, την Πέμπτη, σε όλη την επικράτεια, ανέρχονται σε 39.891.

Κατά τη διενέργειά τους βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

# 16 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Σημειώνεται ότι από τις αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 921 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 74 άτομα.

# 3 για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες 2 στην Αττική και 1 στη Δυτική Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 200 σχετικές παραβάσεις.

# 2 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 231 σχετικές παραβάσεις.

# 427 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν 426 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 1 των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

# 104 στη Θεσσαλονίκη,

# 49 στη Στερεά Ελλάδα,

# 42 στην Κεντρική Μακεδονία,

# 34 στα Ιόνια Νησιά,

# 32 στην Κρήτη,

# 31 στη Δυτική Ελλάδα,

# 28 στην Ήπειρο,

# 27 στην Πελοπόννησο,

# 23 στο Βόρειο Αιγαίο,

# 19 στη Θεσσαλία,

# 16 στη Δυτική Μακεδονία,

# 12 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

# 5 στην Αττική και

# 5 στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 22.984 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 22.965 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 19 των 300 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News