Νυχτερινή επίσκεψη τουρκικής κορβέτας στην Αμοργό

Καιρό είχαμε να ακούσουμε για κινήσεις τουρκικών σκαφών στα νερά των Κυκλάδων… Ίσως γιατί ελέω καλοκαιρινής περιόδου ακόμη και οι τούρκοι κάνουν διακοπές. Αλλά με το πραξικόπημα να έχει αφήσει τα σημάδια του οι ναυτικές δυνάμεις της γειτονικής χώρας αραιά και που εμφανίζονται. Και κάνουν αισθητή τη παρουσία τους…  Και για 2η φορά – η πρώτη το 2014 – οι κάτοικοι της Αμοργού είδαν από μακριά Τουρκική κορβέτα να φτάνει έως τις ακτές… Εντάξει, δεν ήταν τόσο κοντά αλλά η παρουσία της αν και νύχτα έγινε αντιληπτή από τους αρμόδιους και υπήρξε άμεση αντίδραση..

Ας δούμε όμως πως περιγράφεται το περιστατικό από την ιστοσελίδα amorgos-news.gr  και το οποίο συνέβη τα ξημερώματα της 10ης Αυγούστου και στα νερά ανάμεσα στην Αμοργό και την Κίναιρο…

«Τις πρώτες πρωϊνές ώρες εχθές Τετάρτη  (01:10) οι ελληνικές αρχές εξέδωσαν την ΝΟΤΑΜ Α1649/16 για τη διεξαγωγή SAR λόγω προβλήματος σε ιδιωτικό σκάφος στην περιοχή μεταξύ ΑΜΟΡΓΟΥ-ΚΙΝΑΡΟΥ.

Οι τουρκικές αρχές την 01:59 εξέδωσαν την ΝΟΤΑΜ Α3549/16 με την οποία αμφισβητούν την αρμοδιότητα της Ελλάδας για SAR στην υπόψη περιοχή.

Οι ελληνικές αρχές εξέδωσαν την ΝΟΤΑΜ Α1701/16 με την οποία απαντούν στους τουρκικούς ισχυρισμούς.

Στο δια ταύτα τώρα: Το πλοίο Έρευνας-Διάσωσης  της τουρκικής Ακτοφυλακής 702 (τύπου κορβέτας) είναι εδώ και ώρες πολύ κοντά στην ΑΜΟΡΓΟ, χωρίς να υπάρχει λόγος διότι η επιχείρηση Έρευνας-Διάσωσης έληξε εδώ και ώρες με την εμπλοκή του ΛΣ. Αντίδραση δικιά μας; ΕΙΝΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ….

Τελικά το πλοίο της Τ/ΔΑΑ (702) απομακρύνθηκε από την περιοχή και κινείται στα διεθνή στο Κεντρικό Αιγαίο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News