ΟΑΕΔ: στα 916 ευρώ το επίδομα των σμυριδορυκτών Νάξου

Όπως αναφέραμε και χθες ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις για το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ και οι σμυριδορύκτες της Νάξου αναμένεται ότι θα πάρουν κι αυτοί επίδομα και μάλιστα είναι στην κορυφή της λίστας των απολαβών καθότι είναι στα 916 ευρώ, το μεγαλύτερο που θα δοθεί στους δικαιούχους… Όπως διαβάζουμε το επίδομα κυμαίνεται μεταξύ 458 και 916 ευρώ και χορηγείται κάθε χρόνο το φθινόπωρο. Για τους δικαιούχους που βγαίνουν φέτος σε σύνταξη προβλέπεται ότι δεν θα πρέπει να λαμβάνουν σύνταξη (κύρια και επικουρική μαζί) άνω των 495 ευρώ. Από 50.000 ως 60.000 είναι οι εργαζόμενοι που δικαιούνται το Εποχικό Επίδομα του ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις ξεκινούν από σήμερα.

Τα επαγγέλματα που υπάγονται στο Εποχικό Επίδομα: Οικοδόμος, Λατόμος, Ασβεστοποιός, Πλινθοποιός, Αγγειοπλάστης, Δασεργάτης, Καπνεργάτης, Μουσικός, Εργάτης ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, Χειριστής μηχανημάτων, Ηθοποιός, Τεχνικός κινηματογράφου και τηλεόρασης, Χειριστής και βοηθός χειριστής κινηματογράφου, Ελεγκτής κινηματογράφου – θεάτρου, Ταμίας κινηματογράφου – θεάτρου, Μισθωτός τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου. Και η προϋπόθεση για το εποχικό επίδομα είναι ο εργαζόμενος να έχει κάνει τουλάχιστον 50 μεροκάματα.

Τα ποσά που προβλέπονται;  Οικοδόμοι: 678 ευρώ, Σμυριδορύκτες Νάξου: 916 ευρώ, Δασεργάτες, καπνεργάτες αγγειοπλάστες και εργάτες ναυπηγοεπισκευαστικής: 641 ευρώ και λοιπές κατηγορίες: 458 ευρώ

Η υποβολή των αιτήσεων

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση μέσω των ΚΠΑ ΟΑΕΔ ή οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης. Οι αιτήσεις υποβάλλονται από σήμερα μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2017. Για όσους υποβάλλουν την αίτηση μέσω των ΚΕΠ η προθεσμία ξεκινάει από τις 18 Οκτωβρίου και λήγει στις 30 Νοεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News