Όχι ένας αλλά τρεις τελικά οι ελληνάρες….

Πριν από μία εβδομάδα, στην τελευταία έκδοση της σατυρικής εφημερίδας «η Μάσκα» ο Γιώργος Καμβύσης μέσα από τη στήλη «σημεία και τέρατα» έγραφε «Όσο για τους Έλληνες επισκέπτες που έγραψα ότι συμβάλλουν τα μέγιστα στον πολλαπλασιασμό των σκουπιδιών, που τα πετάνε όπου να’ ναι ή που παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους όπου να’ ναι ή που πατάνε με τα τζιπ τους όπου να’ ναι, αυτών η σοβαρότητα εκπροσωπείται επάξια από τον οδηγό ενός μαύρου τζιπ μάρκας Καγιέν που κάνει βόλτες αυτές τις μέρες πάνω στις αμμοθίνες του Προκόπη και που για κακή μου τύχη δεν έχω καταφέρει μέχρι σήμερα να τον σταματήσω  και να τον ενημερώσω ότι  μέγεθος της μαλακίας που σηκώνει, είναι ανάλογο της τζιπάρας που οδηγάει!

Τουλάχιστον ελπίζω πριν φύγει από το νησί μας να διαβάσει την παραπάνω ενημέρωση ή κάποιος να τον ενημερώσει αν τον δει, πράγμα εύκολο, γιατί στο κάτω-κάτω ακόμα κι αν δεν αναγνωρίσετε την μαύρη τζιπάρα Καγιέν που δεν κυκλοφοράνε άλλες τόσο μεγάλες θα αναγνωρίσετε σίγουρα τους μαλάκες που οδηγάνε γιατί δεν πρέπει να κυκλοφοράνε άλλοι τόσο μεγάλοι!!!»

Ε Γιώργο βρήκαμε όχι έναν αλλά τρεις τελικά …. Ελληνάρες. Όχι δεν θα χρησιμοποιήσω τους δικούς σου χαρακτηρισμούς, Ούτε του φίλου μου που έκλεψα τη φωτογραφία. Όχι γιατί είμαι σεμνότυφος αλλά δυστυχώς για τους ανθρώπους αυτούς δεν αξίζει ούτε φτύσιμο.

Γιατί πολύ απλά η λέξη «άνθρωπος» δεν τους ταιριάζει. Είναι ζώα γιατί πολύ απλά δεν σέβονται το περιβάλλον. Όσο για αυτούς που είναι αρμόδιοι και έχουν δει την καταστροφή που προκαλούν με τόσο άνεση και δεν σέβονται το περιβάλλον ίσως να τους αξίζουν ακόμη χειρότεροι χαρακτηρισμοί. Γιατί απλά είναι συνένοχοι στην οικολογική καταστροφή. Βλέπετε, ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι δείγμα ότι είμαστε πάνω απ όλα άνθρωποι που ζούμε ως απλοί ενοικιαστές του πλανήτη γη και όχι ως κατακτητές που στο διάβα μας διαλύουμε τα πάντα… 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News