Οι δικηγόροι της Νάξου για την Νησιωτικότητα

Νησιωτικότητα… Μία από τις πιο σπουδαίες λέξεις και έννοιες του Ελληνικού και όχι μόνο Συντάγματος που όμως στα χρόνια της Κρίσης και του Μνημονίου παραδόθηκε εύκολα στις ορέξεις των δανειστών. Κι ενώ σε όλη την Ευρώπη (σ.σ. ακόμη και σε χώρες όπου η νησιωτικότητα μοιάζει ως ανέκδοτο) υπάρχει απόλυτος σεβασμός των δικαιωμάτων που έχουν οι κάτοικοι των νησιών, στην Ελλάδα, αυτά απεμπολήθηκαν με χαρακτηριστικά άνεση.

Και τώρα; Λίγο πριν την συζήτηση που αναμένεται να γίνει αρχές Σεπτεμβρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας για ζητήματα που έχουν σχέση με την νησιωτικότητα σε οικονομικό επίπεδο (προσφυγή για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ) έρχονται οι δικηγορικοί Σύλλογοι (σ.σ. έχουν ρόλο πρωταγωνιστή στις εξελίξεις) να διοργανώσουν ημερίδες για την πλήρη ενημέρωση των πολιτών. Την περασμένη Πέμπτη (04/08) είχαμε συζήτηση στην Σύρο για το θέμα, ενώ την επόμενη Τετάρτη (10/08) τη σκυτάλη παίρνει η Νάξος.

Και ο Δικηγορικός Σύλλογος Νάξου (καλύπτει και τις ανάγκες σε όλες τις Νότιες Κυκλάδες) διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Η νησιωτικότητα και η προστασία της».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 8:00 το βράδυ στην αίθουσα «Ιάκωβος Καμπανέλλης» του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και καλό θα είναι να βρισκόμαστε όλοι εκεί… 

Συνημμένα Αρχεία: