Οι Πυροσβέστες σε εγρήγορση

Η μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος (και όχι μόνο) έχει ξεκινήσει από τα στελέχη της Πυροσβεστικής, που βρίσκονται τις περισσότερες ημέρες σε επιφυλακή κυρίως λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Οπως σήμερα, όπου όπως μας ενημερώνει η αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Π.Ε. Κυκλάδων) είναι πολύ υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 4) και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Ομως είχαμε και την αποστολή δελτίου Τύπου, που μας ενημερώσει για την επίσκεψη / επιθεώρηση του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου στα κλιμάκια Πάρου και Νάξου, είχαμε επαφές με τους αιρετούς των δύο νησιών ενώ παρακολούθησαν και τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Νικοδήμου στη Νάξο... Ακολουθεί το δελτίο Τύπου που αναφέρει: "Ο Διοικητής της  Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου Αρχιπύραρχος κ. Άγγελος Τριπολιτσιώτης με τον Πυραγό Τζώρτζη Ιάκωβο, επιθεώρησε από την 14 έως και 16 Ιουλίου, τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες  του Ν. Κυκλάδων Χωροταξικής Αρμοδιότητας του.

Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν αρχικά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου όπου και συναντήθηκαν  με τον  Προϊστάμενο  του Κλιμακίου Πυραγό Μπόπη Χρήστο,  καθώς επίσης  και  με τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους. Στην συνέχεια  επισκέφτηκαν  το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πάρου όπου και συναντήθηκαν   με τον Προϊστάμενο   του κλιμακίου Πυραγό Γαβαλά Κωνσταντίνο, καθώς επίσης  και  με τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

Ο Διοικητής της  Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου, επικεντρώθηκε και έδωσε κατευθύνσεις σε θέματα αναφορικά με   την  εγρήγορση  των υπαλλήλων  ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, τον  επαγγελματισμό που διακατέχει  ως Πυροσβεστικό Σώμα,  την ορθή ενημέρωση των πολιτών από Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους  σε θέματα που άπτονται αρμοδιότητος αποστολής του Π.Σ. καθώς επίσης η διατήρηση της γέφυρας συνεργασίας με τους όλους εμπλεκόμενους φορείς προς όφελος των συμπολιτών μας ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν.

Στην συνέχεια  συναντήθηκε πρωτίστως με τον Έπαρχο Νάξου, κ. Ιωάννη Μαργαρίτη, τον Δήμαρχο Νάξου κ. Μαργαρίτη Μανώλη καθώς και τον υπεύθυνο σε θέματα  Πολιτικής Προστασίας για τον Δήμου Νάξου τον κ. Ιάκωβο Τσελέντη. Στο νησί της Πάρου με τον Δήμαρχο Πάρου κ. Κωβαίο Μάρκο καθώς και τον Έπαρχο Πάρου Μπιζά Κωνσταντίνο,

Κατά την διάρκεια εποικοδομητικών  συναντήσεων  τέθηκαν θέματα  προς συζήτηση όσο αφορά την ενεργοποίηση των Δημοτών από κοινού με τους τοπικούς φορείς  για την απόκτηση της ιδιότητας του Εθελοντή Πυροσβέστη καθώς και τις ειδικότερες προϋπόθεσης και το ισχύον Νομοθετικό πλαίσιο, προκειμένου να συμβάλουν  με την σειρά τους στην  αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών σε τοπικό επίπεδο. Επίσης δόθηκε έμφαση στην  συζήτηση για την πρόληψη των πυρκαγιών  αναφορικά και την ενεργοποίηση του μηχανισμού για τον  καθαρισμό  κατά μήκος των δρόμων  από την  ξερή βιομάζα

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που άπτονται  αμιγώς στην Επιχειρησιακή ετοιμότητα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών καθώς και όλων των εμπλεκόμενων φορέων  προς  αντιμετώπιση   των δασικών πυρκαγιών  κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Καθ’ όλη την  διάρκεια των ως άνω συναντήσεων  υπήρξε δέσμευση από όλους για την   συνέχιση της άριστης συνεργασίας που υπάρχει μέχρι σήμερα καθώς και  την  δέσμευση  ότι θα πρέπει  να υπάρχει περαιτέρω  αναπτυξιακός σχεδιασμός για την ρύθμιση και υλοποίηση και επίλυση  επιμέρους θεμάτων που  έχουν προκύψει και αφορούν  την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών σε τοπικό επίπεδο.

Ο Διοικητής της  Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου,  με την σειρά του ευχαρίστησε όλους τους συνομιλητές  και τους επισήμανε  ότι το Πυροσβεστικό Σώμα είναι και θα είναι μαζί με την κοινωνία σε καθημερινή βάση και δίπλα σε όλους τους συμπολίτες όποτε κριθεί αυτό αναγκαίο. Να σημειωθεί ότι οι ανωτέρω έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου της Νάξου Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News