Ομάδα Αιγαίου 2020: 26ος Διάπλους και στις Μικρές Κυκλάδες το Σάββατο (10/10)

Ομάδα Αιγαίου και ... φύγαμε. Τα φουσκωτά είναι έτοιμα για τον 26ο Διάπλου και βέβαια έχουν ως στόχο να καλύψουν μέσα σε πέντε ημέρες 450 ναυτικά μίλια και δεκατρία νησιά... Πρώτη ημέρα; Η αυριανή. Πέμπτη 8 Αυγούστου και τα μέλη της Ομάδας Αιγαίου θα πάρουν το δρόμο για Φούρνους - Θύμαινα... Και μετά;

Πριν όμως να αναφέρουμε την μεγάλη κίνηση που έκαναν με την υποστήριξη της Eurolife FFH, σε συνεργασία με το Δήμο Πάτμου,και τη HOPEgenesis. ο Σάββατο 3 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στην Πάτμο τα εγκαίνια του πρώτου, και μοναδικού στο νησί, Δημοτικού Παιδικού Σταθμού. Σημαντική είδηση δεν είναι;

Πάμε όμως στα δικά μας.. Και όπως διαβάζουμε  "Ο 26ος Διάπλους Αιγαίου Πελάγους θα ξεκινήσει την Πέμπτη 08 Οκτωβρίου 2020 και θα διαρκέσει 5 ημέρες, μέχρι και τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020.

Η Ομάδα θα διανύσει περισσότερα από 450 ναυτικά μίλια και θα επισκεφθεί 13 νησιά στα οποία θα διενεργηθούν ιατρικές, αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις των κατοίκων σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, καθώς και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, του οποίου τα κλιμάκιά θα πραγματοποιήσουν μοριακό έλεγχο (PCR) SARS-Cov 2. Τέλος, θα εγκαινιάσει έργα υποδομής.

Τα νησιά του 26ου Διάπλου είναι τα κάτωθι: Φούρνοι, Θύμαινα, Πάτμο,  Αγαθονήσι,  Λειψοί, Αρκιοί,  Δονούσα, Σχοινούσα, Αμοργό,  Ίο,  Ηρακλειά,  Σίκινο και Κουφονήσι

Με βάση την επικοινωνία που είχαμε με τα μέλη της Ομάδας Αιγαίου, αύριο τα 11 σκάφη με όλες τις ειδικότητες γιατρών (και όχι μόνο) θα βάλουν πλώρη προς Κεντρικό Αιγαίο και δη Φούρνοι - Θύμαινα. Και στη συνέχεια θα κινηθούν ανά ομάδες..

Πότε θα βρίσκονται στις Μικρές Κυκλάδες; Οπως μας είπαν το Σάββατο 10 Οκτωβρίου και μέσα σε δύο μέρες θα καλύψουν τις ανάγκες Δονούσας, Σχοινούσας, Ηρακλειάς και Κουφονησίου.

Μάλιστα, η κοινότητα Κουφονησίου έχει ανακοινώσει και το πρόγραμμα των γιατρών ώστε οι κάτοικοι να είναι ενήμεροι και να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Τι αναφέρει η ανακοίνωση;

" Η Ομάδα Αιγαίου, συνεχίζοντας για 26η συνεχή χρονιά τη δραστηριότητά της με σκοπό τη στήριξη, ενίσχυση και βελτίωση της καθημερινότητας της ζωής των κατοίκων των μικρών και ακριτικών νησιών του Αιγαίου, θα πραγματοποιήσει με 11 φουσκωτά σκάφη και το πλαστικό σκάφος «ΜΗΝΑΣ Ε» τον 26ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους, από την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου έως και την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 σε συνεργασία με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία.

Θα πραγματοποιηθούν μικροβιολογικές εξετάσεις σε όσους κατοίκους το επιθυμούν καθώς και εξέταση covid-19 στις ευπαθείς ομάδες και στον συχνά μετακινούμενο πληθυσμό.

Στα Κουφονησια τα ιατρεία θα λειτουργήσουν την Κυριακή 11/10/20 ως εξής:
08.00 -10.00 - ΑΙΜΟΛΗΨΙΕΣ - ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ COVID-19

- 10.30 – 16.00 ΙΑΤΡΕΙΑ στις παρακάτω ειδικότητες:

• ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
• ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ
• ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ
• ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ
• ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ
• ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ
• ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ
• ΩΡΛ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΔΗΓΙΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ
Πρέπει να προγραμματιστούν ονομαστικά ραντεβού για όλες τις ειδικότητες με τον παρακάτω τρόπο
• Για τις αιμοληψίες θα πρέπει να έχουν κλειστεί 20 ραντεβού ανά ώρα.
• Για το παιδιατρικό θα πρέπει να έχουν κλειστεί 6 ραντεβού ανά ώρα.
• Για όλες τις υπόλοιπες ειδικότητες θα πρέπει να έχουν κλειστεί 15 ραντεβού ανά ώρα.

Για τις λίστες με τα ραντεβού θα επικοινωνείτε με το Π.Π.Ιατρειο Κουφονησίων στο 22850 71370 (ΠΡΙΝ την άφιξή της Ομάδας Αιγαίου στο νησί).

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση στη διάθεσή σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News