ΟΝΑΣ: Ιδού οι 21 υποψήφιοι για τις εκλογές της 17ης Δεκεμβρίου

Η ώρα των εκλογών έφτασε… Και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΝΑΣ υπό τον Μάρκο Μαργαρίτη θα παραδώσει τη σκυτάλη στον επόμενο πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ.. Μιλάμε για την Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) η οποία την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου θα προχωρήσει σε εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής…. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν όπως είναι γνωστόν στα γραφεία της Ο.ΝΑ.Σ. (Μάρνη 33, Αθήνα) από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα αν και όπως διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο Τύπου «Η ψηφοφορία ενδέχεται να παραταθεί με απόφαση της εφορευτικής επιτροπής, σε περίπτωση που υπάρχουν αντιπρόσωποι σε αναμονή να ψηφίσουν».

Το βράδυ της Παρασκευής (15/12) ολοκληρώθηκε και η προβλεπόμενη διαδικασία όσον αφορά την υποβολή κατάθεσης των υποψηφιοτήτων και δεν είχαμε εκπλήξεις. Συνολικά υποβλήθηκαν 21 υποψηφιότητες, όσες, δηλαδή, και τα μέλη που θα εκλεγούν με την απουσία αντιπροσώπων από τους συλλόγους της πεδινής Νάξου για μία ακόμη φορά να είναι αισθητή… Και με βάση τα ονόματα που έχουν δημοσιευτεί στο μοναδικό ψηφοδέλτιο (σ.σ. κάτι που σημαίνει ότι όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στην επόμενη των εκλογών όταν και θα έχουμε τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των οργάνων και δη του προέδρου του ΔΣ) ο σύλλογος Κορωνίδας (Κωμιακή) έχει τους περισσότερους υποψηφίους, τέσσερις. Από εκεί και πέρα με τρεις υποψήφιους κατεβαίνουν Δαμαριώνας, Δαμαλάς (!!!),  από δύο έχουμε Σκαδό – Μέση, Απόλλωνας, Σαγκρί και Κυνίδαρος, ενώ από έναν έχουν Δανακός, Απείρανθος και Κουρουνοχώρι… 

Αναλυτικά οι υποψήφιοι στις εκλογές της Κυριακής είναι οι:
Καλαϊτζής Μανόλης (Δαμαριώνας)
Παπούλια Μαρία (Δαμαριώνας)
Τσεσμετζής Γιάννης (Δαμαριώνας)
Ζιούλη Εύη (Δαμαλάς)
Μήνδρου Απόστολος (Δαμαλάς)
Ρήγας Ιωάννης (Δαμαλάς)
Παρτσινέβελος Δημήτρης (Σκαδό – Μέση)
Παπαϊωάννου Ανδρέας (Σκαδό – Μέση)
Σαχάς Απόστολος (Κουρουνοχώρι)
Λεβογιάννης Μιχάλης (Απόλλωνας)
Κορρέ Ειρήνη (Απόλλωνας)
Μουστάκας Εμμανουήλ (Κωμιακή)
Κεραμιώτη – Λουκάτου Ανθή (Κωμιακή)
Φραγκίσκου Μαρία (Κωμιακή)
Σουσούνη Κατερίνα (Κωμιακή)
Βερνίκος Νίκος (Σαγκρί)
Βερνίκος Κώστας (Σαγκρί)
Τσελέντης Χρήστος(Κυνίδαρος)
Σκουλάξινος Ανδρέας (Κυνίδαρος)
Τσάφου – Στεφάτου Κατερίνα (Δανακός)
Μπακάλου Μαρία (Απείρανθος)

Στις αρχαιρεσίες συμμετέχουν όλοι οι Σύλλογοι -μέλη της Ο.ΝΑ.Σ. με τους αντιπροσώπους τους εφόσον έχουν εξοφλήσει τη συνδρομή τους για το έτος 2017 και έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά νομιμοποίησης των αντιπροσώπων τους, όπως προβλέπονται από το άρθρο 19 του καταστατικού της Ομοσπονδίας.