Ονειδος για το Ελληνικό κράτος η τροπολογία για το ΦΠΑ των νησιών

Ποιος είδε τον Περιφέρειαρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και δεν τον φοβήθηκε… Ενημερώθηκε στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης για την κατάθεση της τροπολογίας από την Κυβέρνηση για την αναστολή της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών στα νησιά του Αιγαίου. Η πρώτη του αντίδραση άμεση και βασισμένη στο ένστικτο «ντροπή» και «αίσχος» ήταν οι λέξεις που ψέλλισε. Και λίγο αργότερα προχώρησε σε συγκεκριμένη δήλωση που περνάει γενεές δεκατέσσερις και όχι άδικα την σχετική τροπολογία. Την χαρακτηρίζει ως «όνειδος» και μιλάει για εμπαιγμό που έχει ως στόχο να διχάσει την κοινωνία και δη τα Δωδεκάνησα από τη στιγμή που …αφαιρεί Ρόδο και Κάρπαθο από τα νησιά του Νομού…

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:  
 «Η σημερνή τροπολογία για τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, και ειδικά αυτά που δέχθηκαν προσφυγικές ροές, αποτελεί όνειδος και ντροπή για το ελληνικό κράτος και τη δημόσια διοίκηση. Λίγα μόνο 24ωρα ήταν ικανά για να αποκαλύψουν τον ασύλληπτο εμπαιγμό σε βάρος των νησιωτών μας.

Ο πρωθυπουργός που ήρθε στα Δωδεκάνησα για να διακηρύξει τη νησιωτικότητα στην πράξη, είναι ο ίδιος που, λίγες ώρες μετά, προσβάλει, εμπαίζει και διχάζει, ειδικά τα Δωδεκάνησα.

Δεν έχει προηγούμενο, πρωθυπουργός της χώρας να ακυρώνει τις δεσμεύσεις που προσωπικά παρείχε στους εκπροσώπους της Δωδεκανήσου, στο πρόσφατο ταξίδι του στη Νίσυρο. 

Δεν έχουμε πλέον την παραμικρή αμφιβολία ότι πρόκειται περί στοχοποίησης και επιλεκτικής τιμωρίας των νησιών μας,  αφού το περιεχόμενο της απαράδεκτης, προσβλητικής, διάτρητης τροπολογίας, δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική αφού σύμφωνα με αυτή : η Κάρπαθος και η Ρόδος δεν είναι νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σύμφωνα με το τηλεοπτικό διάγγελμα του Πρωθυπουργού, δεν είναι νησιά της Δωδεκανήσου σύμφωνα με την εξαγγελία του Πρωθυπουργού από τη Νίσυρο και δεν είχαν προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές σύμφωνα με το “δήθεν” κριτήριο».

Καλώ τους βουλευτές της Δωδεκανήσου να μην νομιμοποιήσουν τον εμπαιγμό και διχασμό των νησιών που εκπροσωπούν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News