Ορεινή Νάξος - ΚΤΕΛ: Κυριακάτικη μοναξιά στο δρομολόγιο και κατάθεση πρότασης

Ηταν η 24η Νοεμβρίου όταν έγινε γνωστό μέσω επιστολής από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κορώνου, Γιάννη Κωνσταντάκη ότι το κυριακάτικο δρομολόγιο του ΚΤΕΛ έχει σταματήσει... Ενα δρομολόγιο που ξεκινούσε από την Κόρωνο το πρωί της Κυριακής προς την πόλη της Νάξου και λίγο μετά τις 1.30 το μεσημέρι έκανε την αντίθετη διαδρομή. Μάλιστα στην ανοιχτή επιστολή που είχε στείλει προς το Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανό - και στον έπαρχο Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού κο Γιάννη Μαργαρίτη -  ανάμεσα στα άλλα ανέφερε " το ΚΤΕΛ Νάξου από σήμερα κόβει την γραμμή προς την Ορεινή Νάξο (αυτό ισχύει προφανώς για όλες τις Κυριακές του χειμώνα) και όπως σημειώνει ο κος Κωνσταντάκης «με την κίνηση αυτή υποβιβάζονται τα ορεινά χωριά και οι κάτοικοί τους ως πολίτες Β! Κατηγορίας! .... Οι άδειες που έχουν οι συμπατριώτες μας ιδιοκτήτες λεωφορείων βγαίνουν πρωτίστως για την εξυπηρέτηση των πολιτών και δευτερεύοντος για την οικονομική τους ευημερία. ... Θα σας πουν και θα μας πουν ότι είναι Χειμώνας και δεν βγαίνουν οικονομικά, αλλά δεν πρέπει και να ξεχνούν ότι τους θερινούς μήνες οι πολίτες γίνονται όπως οι σαρδέλες για να χωρούν στα λεωφορεία… ». Και είχε καταλήξει αναφέροντας " σας παρακαλούμε όπως επανορθώσετε την λανθάνουσα πολιτική του ΚΤΕΛ Νάξου".

 Σχεδόν δέκα ημέρες αργότερα, είχαμε εξελίξεις. Αρχικά ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει η σκέψη για ενεργοποίηση εκ νέου της γραμμής με πιλοτικό χαρακτήρα απλά και μόνο για να αναδεχτεί το πρόβλημα, όπως τόνιζν από την διοίκηση του ΚΤΕΛ Νάξου. Μάλιστα ανέφεραν ότι επί τέσσερα χρόνια (!!!) κάθε Κυριακή μόνο μία γυναίκα (σ.σ. έφυγε πριν από έναν χρόνο από τη ζωή) έπαιρνε το Λεωφορείο από την Απείρανθο έως τη Τραγαία που πήγαινε εκκλησία. Κανείς άλλος επί τέσσερς χρόνια. Ο κος Τσελέντης, πρόεδρος του ΚΤΕΛ είχε τονίσει ότι το μόνο που ζητάει είναι υποστήριξη από τους κατοίκους της Ορεινής Νάξου μιλώντας μάλιστα ότι είναι κουραστικό ψυχολογικά για έναν άνθρωπο να οδηγεί λεωφορείο χωρίς κανέναν επιβάτη...  Και στις 2 Δεκεμβρίου,  στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" του ραδιοφωνικού σταθμού "Aegean Voice 107.5"  ο κος Κωνσταντάκης είχε τονίσει ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους φορείς από Επαρχο έως Δήμαρχο και ΚΤΕΛ και θεωρούσε ότι είναι θέμα χρόνου να βρεθεί λύση... Και την ίδια ημέρα, σε ανάρτηση που έγινε στον ιστότοπο της Κοινότητας Κορώνου διαβάσαμε " Μετά από εικοσάλεπτη τηλεφωνική επαφή που είχαμε με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Νάξου κ/ο Τσελέντη, αποδέχτηκε τελικά το αίτημά μας για να ξαναμπεί το δρομολόγιο του λεωφορείου την Κυριάκη. Ως εκπρόσωπος της Κοινότητας Κορώνου, τον ευχαριστώ και γενικά το ΚΤΕΛ, για την κατανόηση τους".

Και σήμερα, μετά από δύο δρομολόγια (8 και 15 Δεκεμβρίου) οι άνθρωποι του ΚΤΕΛ προχώρησαν σε μία απλή ανάρτηση με συνοδεία φωτογραφίων. Τι ανέφεραν; " Δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή που ξαναπραγματοποιειται το δρομολόγιο στα χωριά της ορεινής Ναξου ΧΩΡΙΣ κανένα επιβάτη να θέλει να εξυπηρετηθεί!!!τελικα το πρόβλημα είναι μόνο το κτελ...που σταμάτησε το δρομολόγιο αυτό;;;Η διοίκηση και οι μέτοχοι του ΚΤΕΛ Ναξου προτείνουν τα χρήματα από τα έξοδα αυτού του δρομολογίου να δωθουν σε μια οικογένεια που έχει ανάγκη στην ορεινή Ναξο και να σταματήσει αυτή η κοροϊδία!!!!"

Τι σημαίνει αυτό; Οτι πολύ απλά υπάρχει ζήτημα. Και καλό θα είναι όλες οι πλευρές να το λύσουν πριν να είναι αργά.... Ναι, χρειάζεται το λεωφορείο να περνάει από τα χωριά. Είναι θέμα ασφάλειας για τους κατοίκους. Ομως, υπάρχει και η ιδιωτική εταιρεία που έχει κόστος. Κάποιος δεν πρέπει να το αναλάβει; Δεν ξέρω εάν είναι παιχνίδι για να πιεστεί ο δήμος και να το επιδοτήσει με κάποιο κονδύλι. Ομως, είναι κρίμα να παίζουν με τις ψυχές των ανθρώπων... 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News