Ορεινή Νάξος: Βρέχει ... καρέκλες, σπάμε τα ρεκόρ βροχόπτωσης

"Ο χειμώνας, επέστρεψε... Ήδη συμπληρώσαμε δέκα ώρες βροχής, με την όψη του καιρού να δείχνει ότι θα βρέχει ολημερίς... Ταυτόχρονα με την αλλαγή του καιρού, επέστεψε και η ...παραδοσιακή ομίχλη, εμπόδιο στη συγκοινωνία και τις μεταφορές, γενικά... Οι γεωργικές εργασίες της εποχής, ''παγώνουν'' για τις επόμενες μέρες.... Τα αμπέλια που έχουν σκαφτεί, θέλουν ξανασκάψιμο... Οι χωματόδρομοι που οδηγούν στα διάφορα ''συνεπαρτά'', ....''ξαναξεπλύθηκαν'' και δύσκολα περπατιούνται... Προβλήματα... Λέγαμε για το Μάρτη που έχει...ιστορία, αλλά φέτος ο Απρίλης, δείχνει χειρότερος..!!!" Αυτό ανέφερε τις πρώτες πρωινές ώρες από την Κωμιακή στη προσωπική του ιστοσελίδα giorgos Komiaki αποτυπώνοντας την σημερινή εικόνα της Ορεινής Νάξου μέσα από Φωτογραφίες και video... Και λίγο αργότερα πρόσθεσε ότι "Καταιγίδα, αυτή την ώρα στο χωριό... Και δεν λέει να σταματήσει.. Μαζί με τη βροχή, αέρας πολύς... Δεν μπορείς να βγεις, ούτε στην πόρτα... Σίγουρα θα υπάρξουν καταπτώσεις και προβλήματα..."

Και ελπίζουμε να πέσει έξω όσον αφορά τα προβλήματα με τις κατολισθήσεις των δρόμων, αν και δεν το εγγυάται κανείς... Η προϊστορία είναι βεβαρυμένη στην περιοχή... Εμείς όμως δίνουμε και την εικόνα που υπάρχει μέσα από τον σταθμό μέτρησης που υπάρχει από το Εθνικό Αστεροσκοπείο στην Κόρωνο και η εικόνα... φοβίζει. Σήμερα, έως τις 12 το μεσημέρι με ισχυρή βροχή η βροχόπτωση είχε φτάσει στα 120 χιλιοστά, σπάζοντας κάθε ρεκόρ ημέρας (!!) για το 2019 και εάν σκεφτεί κανείς ότι πέρυσι τον Απρίλιο δεν έπεσε ούτε στάλα... Ομως έχουμε και καλύτερα. Η τρέχουσα σεζόν έχει συγκεντρώσει 850 χιλιοστά (!!!) όταν πέρυσι στο ίδιο διάστημα είχαμε μολις 280 χιλιοστά βροχής... Και όλο το 2018 με 525 χιλιοστά και οκτώ ημέρες έντονης βροχόπτωσης... Αντίθετα, όπως καταλαβαίνετε, φέτος ήδη στα έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ... Με 13 ημέρες ισχυρής βροχόπτωσης και 47 ημέρες έστω και με μία τσουρνιά... Κι έχουμε ακόμη ... μέλλον. 

Κι εάν νομίζετε ότι αυτή η εικόνα στη Νάξο είναι μόνο στην Κόρωνο, είστε γελασμένοι. Αντίστοιχη εικόνα έχουμε σε Απείρανθο και Απόλλωνα, ενώ στην πεδινή Νάξο η κατάσταση ειναι καλύτερη... Οπως κι εάν έχει οι δρόμοι χρειάζονται προσοχή και κυρίως οι μετακινήσεις με οχήματα. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία καλό είναι να μείνουν σπίτι... Βροχή πάντως έχει σε όλες τις Κυκλάδες αλλά η εικόνα της Νάξου είναι εκτός συναγωνισμού...