Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη φίμωση

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων χθες Τρίτη (08/03) με την έναρξή της όμως να σημαδεύεται από την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν τα μέλη της «Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Νάξου». Ο λόγος της διαμαρτυρίας τους; Το γεγονός ότι συχνά πυκνά υπάλληλοι του Δήμου κατεβάζουν τα πανό με πολιτικό περιεχόμενο που αναρτά η Συνέλευση σε περιοχές της Χώρας Νάξου και δη στα κάγκελα του Λυκείου Νάξου… και για να δείξουν την αντίδρασή τους έβαλαν στο χώρο της αίθουσας ένα πανό που έλεγε «Όχι στη φίμωση του πολιτικού λόγου από τη δημοτική αρχή", μοίρασαν χαρτάκια με σύνθημα «"Ρύπανση είναι οι πολιτικές σας και όχι τα πανό και οι αφίσες" και είχαν ως κεντρικό σύνθημα «Η λογοκρισία δεν θα περάσει". Από τη πλευρά του ο Δήμαρχος κος Μαργαρίτης τους τόνισε ότι καλό θα είναι να ενημερώνουν για τις κινήσεις τους και να υποβάλλουν τα σχετικά αιτήματα αλλά η αντίδραση των μελών της «Συνέλευσης» ήταν ότι «Αφού δε θα μας πείτε όχι, γιατί πρέπει να κάνουμε αίτηση; Εμείς θα συνεχίσουμε να βάζουμε τα πανό μας εκεί πέρα». Και κατέληξαν στο ότι απλά ενημερώνουν και τίποτα περισσότερο…  Λίγο αργότερα μάλιστα υπήρξε και σχετικό δελτίο Τύπου με τίτλο « Η φίμωση των Πολιτικών απόψεων δεν θα περάσει» όπου αναφέρονται στο θέμα των πανό και στη τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής στα συνολικά προβλήματα ρύπανσης που όπως αποδεικνύουν είναι επιλεκτική…

Ας δούμε τι αναφέρει το δελτίο Τύπου

«Το τελευταίο διάστημα, η δημοτική αρχή της Νάξου αποκαθηλώνει συστηματικά και με αυθαίρετο τρόπο όλα τα πανό πολιτικού περιεχομένου από τα κάγκελα του Γενικού Λυκείου Νάξου. Οι ενέργειες αυτές γίνονται δήθεν κάτω από το πρόσχημα της ρύπανσης και της αισθητικής τάξης. Στην πραγματικότητα όμως, όπως καταγγέλθηκε πριν ενάμισι μήνα, και από το Σύλλογο Εργαζομένων στο Δήμο και από το ΠΑΜΕ, στόχος είναι η φίμωση της πολιτικής έκφρασης και του λόγου. Ποια ακριβώς είναι η ρύπανση που επιφέρει στον αστικό χώρο ένα πανό 3 τετραγωνικών μέτρων που θα μείνει για λίγες μέρες; Σε ένα δήμο ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια κάνει τα στραβά μάτια στα γεμάτα σκουπίδια μπαζωμένα ρέματα, στις καταπατήσεις του αιγιαλού και τα μπαζώματα της Αλυκής του αεροδρομίου, που διατηρεί παράτυπα χώρους ανεξέλεγκτης αποκομιδής απορριμμάτων οι οποίες σιγοκαίνε το καλοκαίρι δηλητηριάζοντας την ατμόσφαιρα με διοξίνες, που διατηρεί τα σφαγεία δίπλα στη χωματερή, μιλά για ρύπανση και μάλιστα για ένα πανό και 5 αφίσες!!!

Η δημοτική αρχή, τα τελευταία χρόνια της βίαιης φτωχοποίησης και εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας, συμπορεύτηκε απροκάλυπτα με αυτές τις πολιτικές, όπως φάνηκε και με τη συστράτευσή της υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα τον Ιούλιο του 2015.Σε ζητήματα όπως η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, της υποβάθμισης της παιδείας και των προνοιακών δομών εν γένει, και τώρα τελευταία με την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στο νησί, οι αντιδράσεις τους –όπου υπήρξαν- ήταν εθιμοτυπικές, για το θεαθήναι και άνευ ουσίας.

Δεν πρόκειται να δεχτούμε απαθείς τη λογοκρισία και τη φίμωση του πολιτικού λόγου στη Νάξο. Αν η δημοτική αρχή θέλει μια κοινωνία αποχαυνωμένη και υποταγμένη, παραδομένη μόνο στο κυνήγι των ευρώ, εξαρτημένη από την πατρωνία των πολιτικών παραγόντων, εμείς δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε. Θα συνεχίσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο να δημιουργούμε προβληματισμούς, αμφισβητήσεις και εστίες αντίστασης»

Με πληροφορίες και φωτο από το Naxostimes.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News