Παροναξία: Τα κάλαντα, η Θεία Λειτουργία και η επίσκεψη στο Γηροκομείο

Μητρόπολη Παροναξίας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κκ Καλλίνικος άκουσε τα κάλαντα την παραμονή στο Επισκοπείο από τους μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, ανήμερα βρέθηκε στη Πάρο όπου τέλεσε στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής την Θεία Λειτουργία και με το πέρας αυτής επισκέφθηκε το Γηροκομείο της Μητροπόλεως που βρίσκεται στην Παροικιά…

Ας δούμε την σχετική αναφορά στην ιστοσελίδα (i-m-paronaxias.gr) της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας

“Την Τρίτη 24-12-2019 το μεσημέρι στο Επισκοπείο της Νάξου έψαλαν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας τα κάλαντα αλλά και επίκαιρους ύμνους από την υμνολογία των Χριστουγέννων, ομάδα μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας, με επικεφαλής τον Διευθυντή της κ. Ιωάννη Κόντε (Μηχανολόγο Μηχανικό Ε.Μ.Π και Υποδιευθυντή του Ενιαίου Λυκείου Νάξου), Πρωτοψάλτη του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου. Ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε επίσης αρκετά παιδιά και νέους που κατέφθαναν στο Επισκοπείο για να ψάλλουν τα κάλαντα. Σε όλους εκτός από τα δώρα της αγάπης του απηύθυνε και τις θερμές πατρικές ευχές και ευλογίες του.

Τετάρτη 25 – 12 – 2019 …  Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την συμμετοχή του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας εορτάσθηκε η "μητρόπολη των εορτών'' κατά τον Ιερό Χρυσόστομο και στα τρία ευλογημένα νησιά (Νάξο, Πάρο και Αντίπαρο) της νησιωτικής Μητροπολιτικής μας περιφερείας. Στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος, χοροστάτησε του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας. Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ανεγνώσθη η Ποιμαντορική Εγκύκλιος των Χριστουγέννων στην οποία ο Σεβασμιώτατος μεταφέροντας το Μήνυμα της Εορτής μεταξύ άλλων ανέφερε πως ``Τά φετινά Χριστούγεννα εἶναι μιά ἀκόμα εὐκαιρία γιά ὅλους μας μέσα ἀπό τήν ἱστορική ἀλήθεια τοῦ γεγονότος τῆς Γεννήσεως τοῦ Κυρίου νά ὁδηγηθοῦμε στήν πνευματική ἀναγέννηση πού ἡ ἐνανθρώπησή Του μᾶς προσέφερε. Τό Θεῖο βρέφος καί πάλι βρίσκεται «κείμενον ἐν τῇ Φάτνῃ» καί ἐμεῖς μέσα ἀπό τό δῶρο τῆς ζωῆς, πού ὁ ἐνανθρωπήσας Χριστός μᾶς χαρίζει, ἔχουμε τήν δυνατότητα καί φέτος νά ὑμνήσουμε τήν δόξα Του μαζί μέ τούς Ἀγγέλους, νά προσκυνήσουμε τό μεγαλεῖο Του μαζί μέ τούς ποιμένες καί νά Τοῦ προσφέρουμε τίς καρδιές μας ὡς δῶρα μαζί μέ τούς Μάγους. Ἔτσι καί ἡ δική μας γέννηση δέν θά εἶναι ἁπλῶς ἱστορικό γεγονός ἀλλά καί πνευματικό ἀφοῦ ἡ προέκτασή του θά εἶναι στήν Βασιλεία τοῦ Θεοῦ!``.

Τετάρτη 25 – 12 – 2019…. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας βρέθηκε κοντά στους γέροντες και τις γερόντισσες του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου ``Παναγία Εκατονταπυλιανή`` Πάρου. Ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Πάρου και αφού ευχήθηκε σε όλους τους τρόφιμους και το νοσηλευτικό προσωπικό του Γηροκομείου εν συνεχεία γευμάτισε μαζί τους και προσέφερε σε όλους αναμνηστικά δώρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News