Πάρος - Covid 19: Θετικό κρούσμα σε υπάλληλο του δήμου

Η Πάρος είναι από τα νησιά που τον Απρίλιο εμφανίζονται με λίγα σχετικά κρούσματα ενώ σε καθημερινή βάση έχουμε τη διενέργεια rapid tests στο σύνολο του νησιού.... Αυτή την εβδομάδα γίνονται στην Νάουσα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και κίνδυνος.. Πριν από λίγο έγινε γνωστό - μέσω ανακοίνωσης από το Δήμο Πάρου - ότι εντοπίστηκε κρούσμα σε υπάλληλο του Δήμου... Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση; 

Ενημερώνουμε ότι σήμερα 13/04/2021 και κατόπιν προγραμματισμένου ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πάρου από την κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ που επιχειρεί στο νησί της Πάρου, εντοπίστηκε θετικό κρούσμα Covid-19, σε διοικητικό υπάλληλο του Δήμου.

Βάσει της διαδικασίας ιχνηλάτησης, διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος είχε προσφάτως επιστρέψει στο νησί από την Αθήνα, όπου και είχε επισκεφθεί νοσοκομειακή μονάδα. Στη συνέχεια, το rapid test που έγινε σε συγγενικό άτομο, επίσης δημοτικό υπάλληλο που ήταν σε άδεια από την εργασία του, ευρέθη θετικό. Και οι δύο υπάλληλοι είναι ασυμπτωματικοί.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός και τέθηκαν σε εφαρμογή τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Σε συνεννόηση με την Ιατρό Εργασίας όλοι οι υπάλληλοι που εργάζονταν στο ίδιο χώρο με την Διοικητική υπάλληλο, τελούν σε κατ’ οίκο προληπτική καραντίνα.

Έχει ήδη προγραμματιστεί απολύμανση των γραφείων και των βοηθητικών χώρων του Δήμου Πάρου και έχει προγραμματιστεί επαναληπτικός προληπτικός έλεγχος για τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες του Δημάρχου, την ερχόμενη Παρασκευή 16/04/2021 και Δευτέρα 19/04/2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News