Πάρος - Ενωση Γονέων & Κηδεμόνων: Ανοιγμα σχολείων στις 17 Ιανουαρίου, rapid test όσοι επιστρέφουν

Κυκλάδες - Πάρος

Νέα παρέμβαση από την Ενωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Πάρου.. Μετά τα κάλαντα σε σατυρική μορφή προς τον Δήμαρχο Μάρκο Κωβαίο και την κίνηση σχετικά με την μεταφορά των ΚΤΕΛ από το λιμάνι της Πάρου... έρχεται η ώρα για την σύσταση προς τους κατοίκους του νησιού που επιστρέφουν στη Πάρο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Παράλληλα, με επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία Παιδείας και Υγείας προτρέπει (σ.σ. δείτε την σχετική επιστολή στο τέλος του άρθρου) την αλλαγή ημερομηνίας ανοίγματος των σχολείων. Δίνει τις ημερομηνίες της 17ης ή 23ης Ιανουαρίου και δικαιολογεί την επιλογή αυτή λόγω της επικείμενης αύξησης των κρουσμάτων αλλά και της υποστελέχωσης των Υγειονομικών Μονάδων στα νησιά μας που δεν αντέχουν την πίεση... 

Οσο για την προτροπή στους συνδημότες, ας δούμε την σχετική επιστολή με τίτλο " Να κάνουμε όλοι RAPID ή PCR test κατά την επιστροφή στην Πάρο" (φωτογραφία από την εφημερίδα "Κοινή Γνώμη") 

"Είναι σαφές πλέον, ύστερα από την απόφαση του Υπουργείου για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου, ότι η κυβέρνηση θέλει να κρύψει τις αδυναμίες της, αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών που έμεναν απροστάτευτα κατά τη διάρκεια του webex και την άρνηση των εκπαιδευτικών να συμμετάσχουν στη διαδικασία της τηλεργασίας με δικό τους εξοπλισμό, η κυβέρνηση δεν έθιξε καν το θέμα της τηλεκπαίδευσης.

Στο σημείο αυτό επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας, υπέρ της διά ζώσης εκπαίδευσης, θέση που έχει τεκμηριωθεί σε συνάρτηση με τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα, την πρόσληψη εκπαιδευτικών και την αύξηση εργαζομένων καθαριότητας.

Αντί για τα παραπάνω, η κυβέρνηση θεωρεί ότι προστατεύει τους μαθητές, αυξάνοντας τον αριθμό των self tests από δύο σε τρία την εβδομάδα ενώ συμβουλεύει τους γονείς να βάζουν πιο βαθιά την ακίδα στη μύτη των παιδιών για μεγαλύτερη αξιοπιστία στα αποτελέσματα. Αντιφατικό αφού γνωρίζει ότι δεν μπορεί να ελέγξει αν όλοι οι μαθητές κάνουν self test και φυσικά ότι οι γονείς δεν είναι εκπαιδευμένοι στη διαδικασία ακριβής υγειονομικής φροντίδας.

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν παίρνει υπεύθυνα την απόφαση να προφυλάξει τον πληθυσμό της Πάρου, και κατ’ επέκταση όλους τους νησιώτες, ας ενεργοποιήσουμε την ατομική μας ευθύνη. Προτείνουμε σε όλους τους κατοίκους του νησιού μας, που ταξίδεψαν για τις χειμερινές τους διακοπές, κατά την επιστροφή τους να προχωρήσουν στη διαδικασία διενέργειας rapid test ή pcr, είτε έχουν κάνει το εμβόλιο είτε όχι, αξιοποιώντας την έκπτωση που έχουν προσφέρει τα διαγνωστικά που συνεργάζεται ο φορέας μας.

Ας προνοήσουμε εμείς για το καλό μας και για τους γύρω μας, ως υπεύθυνα όντα κι ας έχουμε αφεθεί στο έλεος των ανευθυνοϋπευθύνων αρμοδίων που παίρνουν αποφάσεις για εμάς, χωρίς εμάς.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News