Πάρος: Επενδύσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ για το αεροδρόμιο όσον αφορά το κτήριο και το διάδρομο

Πριν από μερικές ημέρες διαβάσαμε ότι στο αεροδρόμιο της Πάρου στο χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2018 οι αφίξεις ανήλθαν στις 83.500, αυξημένες κατά 25% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2017 και κατά 163% σε σχέση με το 2016 (!!) και ο Δήμαρχος Πάρου κος Κωβαίος είχε δηλώσει «Η Πάρος φέτος, καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ επισκεψιμότητας. Μετά την άνοδο των αφίξεων στο λιμάνι, έρχονται τώρα τα πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία από το Αεροδρόμιό μας για να επιβεβαιώσουν το γεγονός ότι το νησί μας μπαίνει σε μια νέα εποχή στο τουριστικό Τομέα.

Και τώρα έχουμε συνέχεια όσον αφορά τα θέματα υποδομής στο αεροδρόμιο, ήτοι την κατασκευή σύγχρονων κτιρίων και επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης - απογείωσης. Κινήσεις, οι οποίες κρίνονται απόλυτα θετικές για την τουριστική αναβάθμιση της Πάρου, της Αντιπάρου αλλά και των γειτονικών νησιών μας.

Και όπως διαβάσουμε σε ανάρτηση του Επάρχου Πάρου κου Κωνσταντίνου Μπιζά "είναι προφανές ότι οι πιέσεις που ασκήθηκαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Πάρου, τον Δήμο Αντιπάρου, τους τοπικούς κομματικούς φορείς, τους τοπικούς Βουλευτές, τους Συλλογικούς φορείς, τους επιχειρηματίες και κατοίκους των νησιών μας προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχουν δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις σχετικά με το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που είχε ο Έπαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς από την ΥΠA, η κατασκευή των νέων κτιρίων (περίπου 7.000 τ.μ. - 7.500 τ.μ.) και η επέκταση του αεροσταθμού (από 1.400 μ. σε 1.800 μ.)  θα πλησιάσουν, χωρίς την έκπτωση, τα 30 εκ. ευρώ.

Σήμερα 22 Οκτωβρίου 2018, δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα των Κυκλάδων η ανακοίνωση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την έναρξη της διαδικασίας γνωμοδότησης-διαβούλευσης για την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορά την επέκταση του διαδρόμου.

Μέχρι τέλος του χρόνου αναμένουμε να έχει διαμορφωθεί μια πληρέστερη εικόνα για την πορεία εκτέλεσης των σχετικών έργων, δηλαδή της κατασκευής των νέων κτιρίων και της επέκτασης του διαδρόμου.

Στο παρακάτω link μπορείτε να διαβάσετε σχετικά έγγραφα που αφορούν το νέο αεροδρόμιο Πάρου.

https://kostasbizas.blogspot.com/2018/10/22102018.html