Πάρος: Η βράβευση μαθητών /τριών από Δήμο και Μητρόπολη Παροναξίας

Από τις πιο όμορφες στιγμές. Και ιδανικό ποδαρικό για κάθε Δήμο ή Μητρόπολη. Και δεν εννοούμε κάτι διαφορετικό από την επιβράβευση των νέων παιδιών για τη προσπάθεια που καταβάλουν ώστε να πετύχουν τον πρώτο μεγάλο στόχο της ζωής τους… Και αυτός δεν είναι άλλος από την παρουσία τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση… Και μέσα από μία εκδήλωση όπου δεν υπάρχουν πρώτοι ή έσχατοι καθότι όλοι λαμβάνουν τον ίδιο έπαινο, το ίδιο χειροκρότημα, την ίδια αγκαλιά. Όπως άλλωστε και αυτοί που απέτυχαν… Γιατί πολύ απλά σε κάθε προσπάθεια που δεν φτάνει στο στόχο της, υπάρχει μία διέξοδος ή μία δεύτερη ευκαιρία. Αυτό λένε όλοι… Αυτό πρέπει να λειτουργεί ως οδηγός μας…

Και την περασμένη Τετάρτη 3 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του ΕΠΑΛ, ο  Δήμος Πάρου και η Μητρόπολη Παροναξίας βράβευσαν τους μαθητές της Πάρου που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2017 και εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η ατμόσφαιρα ζεστή, συγκινητική, με πρόσωπα λαμπερά, με γονείς και συγγενείς να καμαρώνουν.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Πάρου, την Μητρόπολη Παροναξίας, τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. Της εκδήλωσης προηγήθηκαν τα εγκαίνια και ο αγιασμός της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του ΕΠΑΛ χοροστατούντος του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. κ. Καλλίνικου και παρουσία πλήθους ιερέων.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος απεύθυνε ομιλία προς τους νέους και τους γονείς τους.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος καθώς και ο Έπαρχος Πάρου Αντιπάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς. Με βάση το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Πάρου, ο κος Κωβαίος ανάμεσα στα άλλα κι αφού συνεχάρη τις νέες, τους νέους, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, τόνισε «Κάθε χρονιά διαφορετικά πρόσωπα εισέρχονται σε έναν νέο ελπιδοφόρο κύκλο ζωής, ο οποίος αποτελεί εγγύηση για το μέλλον του νησιού μας. Εύχομαι σε όλους καλή ακαδημαϊκή πορεία και καλή δύναμη»

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα και έδωσε επαίνους και συμβολικά δώρα στους επιτυχόντες νέους και νέες. Και στη συνέχεια η βραδιά ολοκληρώθηκε με μία λιτή δεξίωση… 

Πληροφορίες και φωτογραφίες από την ιστοσελίδα της Μητρόπολης Παροναξίας