Πάρος: Τελετή Αγιασμού παρουσία βουλευτών και υψηλού κυματισμού (φωτο)

Σε όλες τις Κυκλάδες, οι καιρικές συνθήκες είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο όσον αφορά την Τελετή Μεγάλου Αγιασμού... Και στη Πάρο, η τελετή έγινε παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κκ Καλλινίκου αλλά και της Κατερίνης Μονογυιού, βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης... Μάλιστα, η τελετή δεν έγινε στο λιμάνι της Παροικιάς, αλλά στην περιοχή Βίντζι, με δύο νεαρούς να πέφτουν στην θάλασσα για να πιάσουν τον Σταυρό.. 

Ας δούμε τι αναφέρει η ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας (από εκεί και οι φωτογραφίες) σχετικά με την Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων ... 

"Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος 6-1-2020 η Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στη νήσο Πάρο. Το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Προ της Απολύσεως, σύμφωνα με την τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας, τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού,  παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Κατερίνας Μονογυιού, του Δημάρχου Πάρου κ. Μάρκου Κωβαίου και των λοιπών Τοπικών Αρχών.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή με κατεύθυνση φέτος λόγω των δυνατών θυελλωδών ανέμων, αντί του κεντρικού Λιμένος Πάρου, την θέση «Βίντσι» Παροικίας, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στα θαλάσσια ύδατα. Τηρώντας την ωραία και παλαιά παράδοση δύο νέοι αψηφώντας το δριμύ ψύχος, έπεσαν στα παγωμένα νερά της θάλασσας, για να «πιάσουν» τον Σταυρό. Και στους δύο ο Σεβασμιώτατος προσέφερε μικρές ευλογίες, ενώ στον Στυλιανό Πατρίκη που ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό, μια Εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, πιστό αντίγραφο της εφεστίου Ιεράς Εικόνος. Σε όλους τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πλούσια την Χάρη του Επιφανέντος Χριστού και το Θείο Φως να φωτίζει και να καταυγάζει την ζωή και τα έργα τους".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News