Πάρος: Βρήκαν τον σκύλο πνιγμένο στη θάλασσα

Το πτώμα ενός αρσενικού σκύλου που κάποιος πέταξε σε γκρεμό και έπνιξε στη θάλασσα εντόπισε τυχαία σήμερα το πρωί η Αναστασία Χατζηιωάννου στην Πάρο στην περιοχή του Αμπελά.

Της Ελένης Ηλιοπούλου  (zoosos.gr) 

Η γυναίκα ενημέρωσε για το έγκλημα τον σύλλογο Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου και το Λιμενικό και όπως φαίνεται από την κατάσταση της σήψης του πτώματος ο δράστης έπνιξε τον σκύλο – που ενδεχομένως του ανήκει – πριν από δύο ή τρεις μέρες.

Ένας εκ των ανδρών του Λιμενικού που πήγε επί τόπου με φουσκωτό σκάφος ιδιώτη, βούτηξε στη θάλασσα για να κόψει το σχοινί με το οποίο ο δράστης είχε δέσει το λυκόσκυλο με μια πέτρα πριν τον πετάξει στη θάλασσα.

Να σημειώσουμε ότι σχετική ανάρτηση υπάρχει και στην σελίδα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που αναφέρει "  Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάρου από ιδιώτη, για τον εντοπισμού νεκρού ζώου (σκύλου), στη θαλάσσια περιοχή «ΑΜΠΕΛΑΣ» βορειοανατολικά ν. Πάρου.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή, όπου διαπίστωσαν ότι το ανωτέρω ζώο είχε τυλιγμένο στο λαιμό του ένα σχοινί, με δεμένη πέτρα στο άκρο αυτού. Από το Λιμεναρχείο Πάρου, που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε ο δήμος Πάρου για την υγειονομική ταφή του ζώου".

Στις φωτογραφίες και το βίντεο μπορείτε να δείτε σε ποιο σημείο βρέθηκε το πτώμα του Γερμανικού Ποιμενικού που ο δολοφόνος πέταξε στον γκρεμό σε αυτή την απόκρημνη και μη πολυσύχναστη περιοχή του νησιού και να «πάρετε μια γεύση» για το τι συμβαίνει στα ζώα στις Κυκλάδες, καθώς τα περιστατικά κακοποίησης κάθε είδους ζώου και στην Πάρο δεν σπανίζουν, δεν είναι μεμονωμένα… και φυσικά μας εκθέτουν και ανεπανόρθωτα…

Αν αναγνωρίζετε τον σκύλο ενημερώστε το Λιμενικό.