Πάτμος: Ανοίγει και πάλι το ταχυδρομείο αλλά με ...νοικιασμένο υπάλληλο από τη Σύρο (!!!)

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Πριν από ημέρες είχαμε γράψει για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην Σίφνο με την ταχυδρομική υπηρεσία που υπολειτουργούσε γιατί πολύ απλά είχε μείνει με ένα υπάλληλο που δεν άντεξε και κουράστηκε.. Το ίδιο σκηνικό και στην Πάτμο. Μάλιστα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα patmostimes.gr  στην χθεσινή της έκδοση «Το ταχυδρομείο της Πάτμου έχει μείνει με μία και μοναδική υπάλληλο και σήμερα το πρωί που υπέστη σοκ κοπώσεως, και μετεφέρθη στο Κ.Υ. Πάτμου, γιατί δεν άντεξε το φόρτο και την πίεση  της εργασίας του καλοκαιριού, το ταχυδρομείο έκλεισε  και αν δεν φέρουν ή προσλάβουν και άλλον υπάλληλο, θα παραμείνει κλειστό άγνωστο μέχρι πότε. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η υπάλληλος δεν αντέχει τον μεγάλο φόρτο της εργασίας και καταλήγει στο Κ. Υγείας Πάτμου. Πήγαμε μέχρι εκεί. Η πόρτα κλειδωμένη και στο τζάμι της  σημείωμα που έλεγε: ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ......  Τα λίγα λεπτά που μείναμε εκεί κόσμος πήγαινε και ερχόταν κυρίως τουρίστες, οι οποίοι έδειχναν απορημένοι και κοιτούσαν από το τζάμι μήπως και δουν κανέναν να τους ανοίξει. Μετά έφευγαν.

Επικοινωνήσαμε με την εποπτεύουσα διεύθυνση του ταχυδρομείου της Πάτμου και μιλήσαμε με τον  Περιφερειακό  Διευθυντή Πειραιά και Αιγαίου κ. Σπύρο Τσιλιγιάννη, ο οποίος μας δήλωσε:

"Ζητάμε κατ’ αρχήν συγνώμη από τους κατοίκους της Πάτμου, για την υποστελέχωση και σημερινό κλείσιμο, γιατί δυστυχώς η μοναδική υπάλληλος υπέστη   σοκ κοπώσεως και είχε σαν αποτέλεσμα το ταχυδρομείο να κλείσει. Τους διαβεβαιώνω, ότι ενεργήσαμε με αμεσότητα και αύριο 20 Σεπτεμβρίου, υπάλληλος  από τη Λέρο θα ανοίξει το ταχυδρομείο. Θα ερχόταν και σήμερα αλλά δεν είχε μέσον. Επίσης νοικιάζουμε υπάλληλο  από την Σύρο και θα μεταβεί στην Πάτμο την Πέμπτη, μέχρις ότου βρεθεί λύση. Πρέπει όμως να σας πω ότι υπάρχει θέση εργασίας για την Πάτμο την οποία προκηρύξαμε, αλλά κανείς δεν ανταποκρίθηκε. Προσπαθήσαμε και ήρθαμε σε επαφή και με τον  νυν αντιδήμαρχο και συνάδελφο κ. Κοκκώνη, με τον δήμαρχο κ. Στόικο και την  Μονή για να βρεθεί άτομο για τη θέση, αλλά δυστυχώς δεν βρήκαμε".

Και όπως αναφέρει η κα Σμαράγδα Μουλιάτη που υπογράφει το άρθρο «Το πρόβλημα δεν προέκυψε σήμερα. Είναι αποτέλεσμα της υποστελέχωσης, υπήρχε όλο το καλοκαίρι στην αιχμή της δουλειάς και το οποίοι αντιμετωπίστηκε αρκετές φορές  με την ολιγοήμερη μετακίνηση υπαλλήλων από γειτονικά νησιά. Δεν είναι όμως λύση. Πιθανόν τώρα να βρεθεί υπάλληλος από την Πάτμο αφού θα σταματήσουν να απασχολούνται πολλοί νέοι με τον τουρισμό και κάποιος από αυτούς την προτιμήσει . Ο μισθός είναι 700 ευρώ  ακαθάριστα.

Το ερώτημα όμως παραμένει γιατί ο ΕΛΤΑ να μην έχει δώσει τη λύση, αφού γνωρίζει ότι η Πάτμος είναι τουριστική και την περίοδο του καλοκαιριού να μας αφήσει με μία υπάλληλο;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News