Πάτμος: "Φύλλο και φτερό" η επιχείρηση του νταή από άνδρες του ΣΔΟΕ

Τώρα να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη «εκδίκηση»? Μπα δεν είναι σωστό, έτσι δεν είναι; Απλά θα πούμε ότι με … καθυστέρηση αποφάσισε ο κρατικός μηχανισμός να δείξει την δύναμή του. Γιατί μην μου πείτε ότι είναι τυχαίο το γεγονός ότι χθες στην Πάτμο βρέθηκε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που πήγε μόνο σε ένα κατάστημα ε; Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα rodiaki.gr «Με απευθείας εντολή του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, στάλθηκε ειδικό κλιμάκιο εφοριακών – «ράμπο» στην Πάτμο σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί, προκειμένου να διενεργήσει εξονυχιστικό έλεγχο στις επιχειρήσεις που διατηρεί ο επιχειρηματίας του νησιού, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι (σ.σ. 23 Ιουλίου) απασχόλησε ολόκληρη την Ελλάδα, όταν σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν από το Σώμα των Εφοριακών είχε επιτεθεί και είχε γρονθοκοπήσει άσχημα εφοριακό της Ρόδου που βρισκόταν εκεί για έλεγχο.

Στο ειδικό κλιμάκιο που έστειλε στην Πάτμο ο επικεφαλής του «σώματος των αδιάφθορων», Γ. Πιτσιλής, περιλαμβάνονταν εκπαιδευμένα στελέχη, τα οποία έχουν παρόμοια εμπειρία από σχετικούς ελέγχους.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης εφοριακοί υπάλληλοι από την Αθήνα, στελέχη του Τελωνιακού κλάδου, καθώς επίσης και εξειδικευμένοι αστυνομικοί.

Η όλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη μυστικότητα, γεγονός που αιφνιδίασε τον ελεγχόμενο επιχειρηματία, ο οποίος αυτή τη φορά δεν προέβαλε καμία απολύτως αντίσταση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κατασχέθηκαν βιβλία και στοιχεία, ενώ εντοπίστηκαν σοβαρές παραβάσεις και αναμένεται να συνταχθεί ειδική έκθεση η οποία θα αποσταλεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στο υπουργό Οικονομικών, έτσι ώστε στην συνέχεια να επιβληθούν οι αυστηρές κυρώσεις που προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία.

Χαρακτηριστικό για την υπόθεση είναι η δήλωση του κ. Πιτσιλή τον περασμένο Ιούλιο, όταν συνέβη η επίθεση στον εφοριακό στην Πάτμο, ο οποίος τόνιζε πως «δεν θα ανεχθούμε, όμως, ούτε στο ελάχιστο, οποιοδήποτε φαινόμενο ανομίας, άρνησης ελέγχου και, πολύ περισσότερο, επιθέσεων εναντίον των ελεγκτών μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News