Περάστε από το γκισέ της Εφορίας

Με email και τηλεφωνικές κλήσεις η εφορία επικοινωνεί από την περασμένη Πέμπτη με 23.500 οφειλέτες που χρωστούν από 250.000 έως και 1.500.000 ευρώ ζητώντας την καταβολή των οφειλομένων ποσών. Στη ρύθμιση των εκατό δόσεων έχουν ενταχθεί 400.000 φορολογούμενοι που αποπληρώνουν ακόμα και με 20 ή 30 ευρώ το μήνα τις οφειλές τους αλλά φαίνεται πως δεν έχουν κάνει το ίδιο νυν και τέως υπουργοί, ευρωβουλαυτές, αντιπρόεδροι προηγούμενων κυβερνήσεων, σύζυγοι πρωθυπουργών. Αυτοί προφανώς είναι πάνω από το Νόμο και το κυριότερο ορισμένοι εξ αυτών είτε ασκούν κριτική είτε εκφράζονται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς τους απλούς έλληνες πολίτες όταν δικαιολογούνται με εκφράσεις "δεν έχω χρήματα. τι να κάνω θα με βάλετε φυλακή;" Βλέπετε, οι ανώνυμοι έλληνες πολίτες υπομένουν την πολιτική που χάραξαν οι κύριοι αυτοί που θεωρούνται υπεράνω υποψίας...  

Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα", μεταξύ εκείνων που έχουν λάβει «ραβασάκι» ή τηλεφώνημα από την εφορία ξεχωρίζουν οι παρακάτω:

1. Μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Αν και για πολλά χρόνια στο παρελθόν, όπως λέει ο ίδιος, πλήρωνε υπέρογκους φόρους με συνέπεια, η οικονομική κρίση τον έφερε σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Το χρέος του έχει όμως φτάσει τα 285.000 ευρώ και λέει πως ετοιμάζεται να αξιοποιήσει τις ρυθμίσεις χρεών. Και με αυτό το μέτρο, όμως, θα πρέπει να πληρώνει περίπου 2.000 ευρώ το μήνα για τα επόμενα 8,5 χρόνια.

2. Σύζυγος πρώην πρωθυπουργού βρέθηκε να χρωστά στην εφορία 400.000 ευρώ. Δεν έχει κάνει κίνηση υπαγωγής στη ρύθμιση παρότι τα χρέη της είναι παλιά και οι προσαυξήσεις μπορούν να διαγραφούν και η οφειλή να μειωθεί δραστικά. 

3. Έλληνας ευρωβουλευτής χρωστά πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην εφορία. Παρότι, όπως λέει, θα κάνει τα πάντα για να υπαχθεί σε ρύθμιση, δυσκολεύεται παρά τον υψηλό μισθό που λαμβάνει από το Ευρωκοινοβούλιο.

4. Πρώην υπουργός βρέθηκε να χρωστά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην εφορία λόγω χαρατσιών από νόμους που έχουν τη δική του σφραγίδα, από τις ανώτατες κυβερνητικές θέσεις στις οποίες βρέθηκε. Ακόμα δεν έχει ζητήσει υπαγωγή στη ρύθμιση. 

5. Γνωστός μεγαλοδημοσιογράφος και εκδότης εφημερίδων, που βίωσε την οικονομική κατάρρευση στα χρόνια της κρίσης, χρωστά πάνω από 400.000 ευρώ στην εφορία. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να εντάσσεται στη ρύθμιση οφειλών.  

Πηγή: Newbeast.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News