Περιφερειάρχες και Αρχιεπίσκοπος Ελλάδας στο ίδιο τραπέζι

Επίσημο δείπνο στους Περιφερειάρχες παρέθεσε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Το δείπνο είχε προγραμματιστεί από καιρό και προέκυψε μετά τις συχνές περιοδείες του Αρχιεπισκόπου σε όλη την Ελλάδα και την γνωριμία του με τους Περιφερειάρχες.

ιερώνυμος περιφερειάρχες

Καλωσορίζοντάς τους ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «επιτέλους δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθούν και στην Αθήνα, όπως τόσες φορές είχε υποσχεθεί κατά τις επισκέψεις του στις περιοχές τους». Οι Περιφερειάρχες ευχαρίστησαν από την πλευρά τους τον Μακαριώτατο για την πρόσκληση και του ευχήθηκαν για την νέα χρονιά. Η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα συνεργασιών των Ιερών Μητροπόλεων με τις Περιφέρειες.  Σε αυτό το πλαίσιο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία για την από κοινού παραγωγή κοινωνικού έργου, προκειμένου να στηριχθούν τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα και να καλυφθούν οι πολύ μεγάλες ανάγκες που δημιουργήθηκαν λόγω της πολυετούς οικονομικής κρίσης, σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Όπως τόνισε ο κ Χατζημάρκος, η συνεργασία των Περιφερειών με τις Μητροπόλεις, μπορεί να  είναι πολύ πιο ουσιαστική και να αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα,  όσον αφορά την ανακούφιση των αυξημένων κοινωνικών αναγκών. Για τον λόγο αυτό, συμφωνήθηκε να υπάρξει και δεύτερη συνάντηση επί συγκεκριμένων προτάσεων από κοινού συνεργασίας. 

ιερώνυμες περιφερειάρχες

Τους Περιφερειάρχες υποδέχτηκε στην είσοδο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.
Στο δείπνο παρεκάθησαν οι Περιφερειάρχες Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και Ιονίων Νήσων κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος. Απουσίαζαν λόγω σοβαρών ανειλημμένων υποχρεώσεων οι Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Αττικής. Την κα Ρένα Δούρου εκπροσώπησε ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής κ. Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης,

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ και φωτό Eurokinissi