Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Γαλατσίου, Κυριάκος Τσίρος

Στα 65 του χρόνια, ο πρώην Δήμαρχος Γαλατσίου και ένας από τους μεγάλους φίλους της Νάξου έφυγε από τη ζωή... Αιφνιδιαστικά... Ετσι απλά.... Ο λόγος για τον Κυριάκο Τσίρο, ο οποίος είχε περάσει από τον δημαρχιακό θώκο στη θέση της αντιπολίτευσης... Ηταν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Γαλατσίου, ενώ υπήρξε Δήμαρχος τις αυτοδιοικητικές περιόδους (2006 - 2010 και 2010 - 2014). Γεννήθηκε το 1952 στη Μαγνησία.

Την περίοδο 1971-1977, σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διετέλεσε Αγροτικός Ιατρός στο Πήλιο.

Το 1978 απέκτησε την Ειδικότητα του Παθολόγου Ιατρού στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο Αθηνών. Το 1983, εγκαταστάθηκε στο Γαλάτσι με την οικογένειά του.

Από το 1986 έως και το 2006 εργάστηκε ως οικογενειακός Ιατρός του ΙΚΑ και ως ελεύθερος επαγγελματίας. και βέβαια καθότι το Γαλάτσι, αποτελεί το "μεγάλο Χωριό" της Νάξου όπως είναι λογικό, η είδηση του θανάτου του έχει προκαλέσει δάκρυα στους περισσότερους Ναξιώτες. Πολύ καλές οι σχέσεις του παραδοσιακά με όλους τους αιρετούς της Νάξου και βέβαια βοήθησε σημαντικά τους συλλόγους Αθήνας στην προσπάθεά τους να έχουν στέγη και φωνή στα όρια του Δήμου Γαλατσίου σε κάθε εκδήλωσή τους... 

Συλλυπητήρια του προέδρου της ΚΕΔΕ

Με αφορμή το θάνατο του πρώην Δημάρχου Γαλατσίου Κ. Τσίρου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ. Πατούλης έκανε την εξής δήλωση:

«Με οδύνη πληροφορήθηκα τον αιφνίδιο θάνατο του φίλου και συναδέλφου πρώην Δημάρχου και γιατρού Κ. Τσίρου.

Υπήρξε ένας άνθρωπος δραστήριος, με όραμα και βαθιά αυτοδιοικητική συνείδηση. Τα χρόνια που υπηρέτησε το Δήμο Γαλατσίου διακρίθηκε για το ήθος και την αφοσίωση του στην προάσπιση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας.

Η συγκίνησή μου είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί με τον Κυριάκο Τσίρο, πέρα από τους αυτοδιοικητικούς μας δεσμούς, υπήρξαμε συνοδοιπόροι και στο χώρο της ιατρικής, την οποία αγάπησε με πάθος και ανιδιοτέλεια. Εκτός από εξαίρετος επιστήμονας υπήρξε πάνω από όλα άνθρωπος με άλφα κεφαλαίο. Είμαι βέβαιος ότι οι ασθενείς του θα τον θυμούνται για την επιστημονική του αρτιότητα αλλά και για τη βαθιά ανθρωπιά και ευαισθησία του.

Αφήνει πίσω του σημαντικό έργο το οποίο αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τους νεότερους που δραστηριοποιούνται τόσο στο χώρο της Αυτοδιοίκησης όσο και της Ιατρικής.

Χάσαμε ένα σπουδαίο άνθρωπο και έναν καλό φίλο.

Εκ μέρους της ΚΕΔΕ αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, εκφράζω στην οικογένεια του τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του».