πιάστηκε στον ...ύπνο ο υπουργός

Μπορεί να μην είχαμε επιθέσεις ή διαμαρτυρίες από γονείς και μαθητές αλλά ο φετινός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου θα έχει έναν λόγο και μάλιστα σεβαστό ώστε να μείνει στην ιστορία… Κι αυτό γιατί για πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες, η κυβέρνηση δεν εκπροσωπήθηκε στην καθιερωμένη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου…

Ποιος θα έπρεπε να εκπροσωπήσει τη Κυβέρνηση; Στη χειρότερη περίπτωση ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Όμως, ο υπουργός δεν ήταν ενημερωμένος κα προτίμησε να μεταβεί απευθείας στο Σύνταγμα για την μαθητική παρέλαση, Μάταια τον περίμεναν οι ιερείς στην εκκλησία και μάλιστα βρήκαν χίλιους και έναν τρόπο για να καθυστερήσουν την έναρξη της δοξολογίας. Όμως, ο υπουργός δεν ήρθε, η δοξολογία ολοκληρώθηκε και όλοι έκπληκτοι αντίκρισαν στο Σύνταγμα τον κ. Λοβέρδο να τους περιμένει.. Και όταν ρωτήθηκε για τους λόγους της απουσίας του εμφανίστηκε έκπληκτος και απέδωσε την απουσία του σε κακή συνεννόηση με τους συνεργάτες του.

Και λίγο αργότερα, μετά το τέλος της παρέλασης, διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να εντοπιστεί αυτός που ευθύνεται για τις παραλείψεις που υπήρξαν στο πρόγραμμά του για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Μάλιστα το ανακοίνωσε και μέσω του λογαριασμού του στο Facebook. Συγκεκριμένα έγραψε. «Σχετικά με τη μη παρουσία μου στη σημερινή δοξολογία στον Άγιο Διονύσιο: Διέταξα ΕΔΕ για τη διαμόρφωση του προγράμματός μου, ως Υπουργού. Την ανέθεσα στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την κα Διονυσοπούλου. Το πρόγραμμά μου έχει μόνο την κατάθεση στεφάνου και την παρέλαση. Επομένως, την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό στη δοξολογία θα εκπροσωπούσε άλλος. Εκεί έγινε η παρεξήγηση και η ΕΔΕ θα εντοπίσει με ποιου την ευθύνη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News