ΠΝΑΙ: Απέκτησε στρατηγικό εταίρο

Τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, στο πλαίσιο της διαδικασίας σύνταξης του φακέλου υποψηφιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019», παρέδωσαν επισήμως στον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Πάππου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Παπασταματίου, τον οποίον επισκέφθηκαν την Πέμπτη στο γραφείο του.

Οι προτάσεις παραδόθηκαν μετά τη διαβούλευση που προηγήθηκε προ ημερών, σε συνέχεια πρόσκλησης σε όλους τους τοπικούς φορείς εκ μέρους της Περιφέρειας, για την από κοινού σύνταξη του φακέλου, με ιδέες για δράσεις που θα ξεδιπλωθούν στην διάρκεια της τριετίας 2017 – 2019, εφόσον η Περιφέρεια κερδίσει τον τίτλο που θα φέρει την γαστρονομία του Αιγαίου στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Η συμβολή του Επιμελητηρίου στην διεκδίκηση του τίτλου είναι καθοριστική, ενώ παράλληλα αποτελεί το επιστέγασμα και την δικαίωση των προσπαθειών που ξεκίνησαν από το 2008, επί προεδρίας του κ. Γιώργου Χατζημάρκου, για την ανάδειξη της Aegean Cuisine ως βασικό στοιχείο της τουριστικής ταυτότητας των νησιών του Νοτίου Αιγαίου παράλληλα με την καθιέρωση του διακριτικού σήματος, που έκτοτε συνοδεύει την αυθεντικότητα και την ποιότητα της αιγαιακής γαστρονομίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Γιάννης Πάππου, ανέφερε πως η ταύτιση του Επιμελητηρίου με την «Κουζίνα του Αιγαίου», το καθιστά όχι μόνο στρατηγικό εταίρο, αλλά και φυσικό σύμμαχο στην διεκδίκηση αυτής της πολύ σημαντικής διάκρισης αναγνώρισης της κουζίνας των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Στην προνοητικότητα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και προσωπικά του τότε προέδρου του κ. Γιώργου Χατζημάρκου να αναδείξει την γαστρονομία των νησιών ως αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτιστικής και τουριστικής τους ταυτότητας, με σκοπό αυτά να γίνουν και γαστρονομικοί προορισμοί για τους επισκέπτες τους, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου κ. Νίκος Παπασταματίου.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος ευχαρίστησε θερμά τους δύο εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου για την άμεση και καθοριστική συμβολή τους στην διεκδίκηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας και τόνισε πως μόνο μέσα από την συνεργασία και την συνένωση των δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων, μπορεί να γίνει πράξη η εξωστρέφεια, απαραίτητη προϋπόθεση για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος που τόση ανάγκη έχουν τα νησιά μας.

Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News