ΠΝΑΙ: Επτά εκατομμύρια ευρώ για έργα οδοποιιάς στα νησιά του Αιγαίου

Και οι δράσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καλά κρατούν... Οπως ανέφερε δε σε ανάρτησή του ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κος Γιώργος Λεονταρίτης στέλνοντας παράλληλα και ένα μύνημα στην Αντιπολίτευση για την απουσία της από την συνενδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  στην Ερμούπολη " Συνεχίζουμε με σεβασμό στους πολίτες, το έργο μας. Εγκρίναμε σήμερα την προταση ενταξης εργων 3.500.000€ , στο ΕΣΠΑ  Οι μειοψηφίες με την απουσία τους προσπάθησαν να αποτρέψουν αυτή την προταση. Οι πολιτες θα τους κρίνουν...."

Και αναφερόμαστε σε έργα οδοποιίας στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνολικού προϋπολογισμού 7,0 εκατομμυρίων ευρώ που μοιράζονται στη ... μέση. Από 3,5 εκατ. € στις Κυκλάδες και 3,5 εκατ. € στα Δωδεκάνησα, έργα που θα προταθούν από τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο για ένταξη και χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014-2020, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, με απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή συνεδρίαση στην Ερμούπολη. Τα παραπάνω έργα εντάσσονται στο συνολικό πλάνο της Περιφερειακής Αρχής, για παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας, που θα βελτιώσουν, θα αναμορφώσουν και θα καταστήσουν ασφαλέστερο το οδικό δίκτυο των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Πρόκειται για τα έργα:

1. «Δημιουργία και βελτίωση των υποδομών σύνδεσης με τις πύλες εισόδου-εξόδου-έργα οδικής ασφάλειας» Το έργο αφορά στην υλοποίηση των παρακάτω δράσεων:

  • Βελτίωση Ασφάλειας Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Δυτικού Άξονα Νήσου Ρόδου.
  • Βελτίωση Ασφάλειας Επαρχιακού Οδικού Δικτύου ν. Καλύμνου.
  • Βελτίωση Ασφάλειας Επαρχιακού Οδικού Δικτύου ν. Λέρου.

2. «Δημιουργία και βελτίωση των υποδομών σύνδεσης με τις πύλες εισόδου – εξόδου – έργα οδικής ασφάλειας»Το έργο αφορά τα νησιά των Κυκλάδων: Αμοργό, Ανάφη, Άνδρο, Θήρα,  Θηρασιά, Ίο, Κέα, Κίμωλο, Κύθνο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σέριφο, Σίκινο, Σίφνο, Σύρο, Τήνο και Φολέγανδρο.

3. «Βελτίωση Ασφάλειας του οδικού δικτύου των μικρών νησιών της Περιφέρειας»: Το έργο αφορά τα νησιά των Κυκλάδων: Αμοργό, Ανάφη, Άνδρο, Θήρα,  Θηρασιά, Ίο, Κέα, Κίμωλο, Κύθνο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σέριφο, Σίκινο, Σίφνο, Σύρο, Τήνο και Φολέγανδρο.

4. «Βελτίωση ασφάλειας του οδικού δικτύου των μικρών νησιών της Περιφέρειας»; Το έργο αφορά στην υλοποίηση της δράσης Βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Νήσου Σύμης και συγκεκριμένα την Επαρχιακή οδό από Σύμη προς Πανορμίτη, την επαρχιακή οδός από Σύμη προς Πέδι, την  Κεντρική οδό από Λιμένα Σύμης προς ανώτερο τμήμα οικισμού Σύμης και την Οδός προς Ρουκουνιώτη.