ΠΝΑΙ - Ρόδος: Επίσκεψη Γλυνού στο κέντρο "Ελπίδα"

Τον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην στήριξη Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, υλοποιώντας πολιτικές που θα προάγουν την ισότιμη ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο, υπογράμμισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Ελπίδα».

Η πρόεδρος του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες, Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας «ΕΛΠΙΔΑ» Σταυρούλα Καπούλα, ενημέρωσε τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» για τις ανάγκες και τα προβλήματα του Κέντρου.

Όπως προέκυψε από την συζήτηση, επείγει η αγορά νέου λεωφορείου για την μετακίνηση των παιδιών η οποία έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, δυσχεραίνοντας σημαντικά το έργο του Συλλόγου. Ο κ. Μανώλης Γλυνός, επισήμανε την ανάγκη να ασκηθούν πιέσεις για ξεπεραστούν τα εμπόδια, ώστε πολύ σύντομα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες να έχει στη διάθεσή του το νέο λεωφορείο που θα καλύπτει τις ανάγκες μετακίνησης, διευκολύνοντας σημαντικά το έργο του Συλλόγου.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, απευθυνόμενος στα μέλη του Συλλόγου, διαβεβαίωσε ότι η κοινωνική πολιτική και η βελτίωση των δομών της, είναι ψηλά στις προτεραιότητές του ως αυριανού περιφερειάρχη. «Για εμάς, το χαμόγελο των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτο. Αποτελεί υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδιά, στους ενήλικες ΑΜΕΑ αλλά και στους γονείς τους, να φροντίσουμε για την κοινωνικοποίησή τους, την δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους, παρέχοντας καινοτόμες δομές υποστήριξης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  και δημιουργώντας ευκαιρίες και προοπτικές προόδου και ανάπτυξης».

Στο πλαίσιο αυτό, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός, αφού άκουσε τις αγωνίες γονέων παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας Ξενώνα Φιλοξενίας που θα αποτελεί καταφύγιο όχι μόνο για παιδιά αλλά και για ενήλικες ΑΜΕΑ, παρέχοντάς τους όλα τα εφόδια και τις δυνατότητες για κατάργηση της απομόνωσης, του οικογενειακού εγκλεισμού και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής τους, στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο οι γονείς αδυνατούν να τα φροντίσουν.

«Είναι υποχρέωσή μας, ως Περιφέρεια Ν. Αιγαίου να προχωρήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην υιοθέτηση πολιτικών για την ισότιμη ένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες στο κοινωνικό σύνολο» υπογράμμισε ο κ.  Μ. Γλυνός, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Ελπίδα».

Νωρίτερα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός, βρέθηκε στον Θεολόγο της Ρόδου, όπου παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα.

Δελτίο Ενημέρωσης