ΠΝΑΙ - Σαντορίνη: Ολοκληρώνεται ο δρόμος προς το Αθηνιό (Λιμάνι)

Σαντορίνη .. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ... Αθηνιό

"...Αλλο ένα δύσκολο έργο, παραδίδεται. Ο δρόμος του Αθηνιού στη Σαντορίνη, ολοκληρώνεται και προστίθεται στην αλυσίδα των αποτελεσμάτων που αποδεικνύουν οτι, στην περίπτωση της Περιφέρειας μας, ο κορωνοϊός όχι μόνο δεν αποτέλεσε άλλοθι αδράνειας αλλά, αντίθετα, κίνητρο απόδοσης..." Η αναφορά του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, σχετικά με την ολοκλήρωση του δρόμου προς το Αθηνιό, το λιμάνι της Σαντορίνης....

Ας δούμε το σχετικό δελτίο Ενημέρωσης από τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

"Ένα από τα πιο δύσκολα έργα που κλήθηκε να υλοποιήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, της αντιμετώπισης του κατολισθητικού φαινομένου στο δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη, ολοκληρώνεται και παραδίδεται, λίγους μήνες μετά από την έναρξη των εργασιών, τον περασμένο Ιούνιο.

Ο δρόμος υπέστη σοβαρές βλάβες από τις κατολισθήσεις βράχων, μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις τον Μάρτιο του 2019, αλλά και λόγω της παλαιότητας κατασκευής του.

Η Περιφερειακή Αρχή προέταξε την ανάγκη αποκατάστασης του δρόμου με στόχο την άρση της επικινδυνότητας και την ασφάλεια κατά την χρήση του. Η σύμβαση με τον εργολάβο, ύψους  826.405,66 €, για την εκτέλεση του έργου “Αντιμετώπιση κατολισθητικού φαινομένου οδού προς λιμένα Αθηνιού περί τη θέση υψηλού τοιχίου αντιστήριξης”, υπεγράφη τον Μάιο του 2020.  Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2020 και αφού η Περιφέρεια είχε δώσει μάχη για να ξεπεραστούν το συντομότερο δυνατό οι γραφειοκρατικές διαδικασίες του δαιδαλώδους θεσμικού πλαισίου που διέπει την εκτέλεση των δημοσίων έργων, ακόμα και όταν αυτά έχουν χαρακτήρα κατεπείγοντος. 

Στον δρόμο κατασκευάστηκε ψηλό τοιχίο αντιστήριξης για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων και αποκαταστάθηκε το οδόστρωμα.

Φορέας κατασκευής του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Ν. Κυκλάδων της Περιφέρειας και συγκεκριμένα από τον κωδικό με τίτλο “Έργα συντηρήσεων αποκαταστάσεων υποδομών και έργα πρόληψης καταστροφών υποδομών από ακραία καιρικά φαινόμενα, φυσικές καταστροφές κλπ σε νησιά των Κυκλάδων”.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά: «Άλλο ένα δύσκολο έργο, παραδίδεται. Ήταν πράγματι ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε.  Ακόμα όμως και τα πιο δύσκολα έργα, έχουν λύσεις.  Ο δρόμος του Αθηνιού στη Σαντορίνη, ολοκληρώνεται και προστίθεται στην αλυσίδα των αποτελεσμάτων που αποδεικνύουν ότι, στην περίπτωση της Περιφέρειας μας,  ο κορωνοϊός όχι μόνο δεν αποτέλεσε άλλοθι αδράνειας αλλά, αντίθετα,  κίνητρο απόδοσης».

 

Το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News