Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠΝΑΙ: Συνάντηση για αναβάθμιση και επόμενη βάση σχετικά με την τηλεατρική

ΠΝΑΙ: Συνάντηση για αναβάθμιση και επόμενη βάση σχετικά με την τηλεατρική

|

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, με τη Διοίκηση της εταιρίας Dr. Button για τη μετάβαση της συνεργασίας στην επόμενη φάση – Γ. Χατζημάρκος: «Πιστοί στη δέσμευσή μας, επεξεργαζόμαστε τη συμφωνία που θα συνεχίσει να φέρνει την Τηλεϊατρική στο σπίτι κάθε νησιώτη, με πόρους της Περιφέρειας»

 

Μετά την επιτυχημένη τρίμηνη πιλοτική φάση του προγράμματος Τηλεϊατρικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με την εταιρία Dr. Button και τους ιατρικούς συλλόγους Κυκλάδων και Δωδεκανήσου σε εθελοντική βάση, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πιστή στη δέσμευσή της, προχωρά στην επόμενη φάση για τη διατήρηση της υπηρεσίας Τηλεϊατρικής προς όλους τους νησιώτες σε κάθε νησί της Περιφέρειας, καλύπτοντας με ίδιους πόρους το σχετικό κόστος.

Για το σκοπό αυτό, συνάντηση πραγματοποίησε χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας, Stephane Billon και την Γενική Διευθύντρια, Irene Bakal της ελληνικής, ωστόσο, start up, Dr. Button. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η επεξεργασία της συμφωνίας, που θα επιτρέψει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να προσφέρει δωρεάν στους κατοίκους και των 50 κατοικημένων νησιών την εφαρμογή της Τηλεϊατρικής μέσω του σύγχρονου, «έξυπνου» και απλού στη χρήση του εργαλείου του προγράμματος, που έχει τεθεί σε λειτουργία από τις 30 Μαρτίου.

Κατά τη συνάντηση, από την πλευρά της Περιφέρειας τέθηκε στην εταιρία το ζήτημα να παρέχεται προτεραιότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα στους γιατρούς που δραστηριοποιούνται στο Νότιο Αιγαίο, εφόσον το επιθυμούν, καθώς και να καλυφθούν ειδικότητες που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ζήτηση από την πλευρά των πολιτών, όπως του παιδιάτρου, καρδιολόγου, γυναικολόγου και παθολόγου. Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης ζήτησε να προστεθεί και η ειδικότητα του ψυχολόγου, που δεν περιλαμβάνεται στο παρόν πρόγραμμα, καθώς και τα ζητήματα της ψυχικής υγείας χρήζουν στήριξης και δεν θα πρέπει να παραμελούνται. Το επόμενο διάστημα, αναμένεται η οριστικοποίηση της οικονομικής πρότασης της εταιρίας και στη συνέχεια η απόφαση της Περιφέρειας για την έγκρισή της, με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Για τη συνάντηση εργασίας, τη διατήρηση και το πέρασμα στην επόμενη φάση του προγράμματος, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά από την πρώτη επιτυχημένη φάση του προγράμματος Τηλεϊατρικής σε συνεργασία με την εταιρεία Dr. Button, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στην επόμενη φάση της δωρεάν παροχής υπηρεσιών Τηλεϊατρικής στους νησιώτες όλων των νησιών μας, με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας. Ευχαριστούμε τους γιατρούς του Νότιου Αιγαίου για την εθελοντική μέχρι τώρα συμμετοχή τους και την ανταπόκρισή τους σε μία εποχή αυξημένων απαιτήσεων στο καθημερινό τους πρόγραμμα. Το αναγνωρίζουμε και τους ενημερώνουμε ότι όσοι επιθυμούν μπορούν να λάβουν μέρος κατά προτεραιότητα στην επόμενη φάση του προγράμματος, διατηρώντας τη σχέση που έχουν χτίσει με τους ασθενείς κατά την πρώτη περίοδο.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου λειτούργησε σε αυτή την πρωτοφανή παγκόσμια πανδημία με αντανακλαστικά προστατεύοντας, με πράξεις, κάθε μέρα το πρωταρχικό μέλημα, που δεν είναι άλλο από την ανθρώπινη ζωή. Αυτά τα αντανακλαστικά σε συνεργασία με τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μας έφεραν τα νησιά μας σήμερα να κατέχουν μία από τις πρώτες θέσεις των ασφαλέστερων προορισμών παγκοσμίως για τους επισκέπτες τους. Αυτά τα αντανακλαστικά σε συνεργασία με τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας εξασφάλισαν επίσης, μέσα σε συνθήκες ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου, ένα αναβαθμισμένο υγειονομικό επίπεδο για τους κατοίκους τους. Πριν την κρίση του covid-19, τα νησιά μας δεν είχαν μοριακούς αναλυτές για διαγνωστικές εξετάσεις στα νοσοκομεία τους, δεν είχαν θαλάμους απομόνωσης ασθενών για λοιμώδη νοσήματα, δεν είχαν τον αριθμό των σύγχρονων αναπνευστήρων που έχουν σήμερα οι δομές τους, δεν είχαν κλωβούς αρνητικής πίεσης για τη διακομιδή ασθενών, δεν είχαν πρόγραμμα τηλεσυνεδριάσεων με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Σήμερα έχουν. Και έτσι θα συνεχίσουμε».

Δελτίο Τύπου
 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news…

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΚΚΕ – Νάξος: Η Χριστίνα Σκαλούμπακα δίνει το σύνθημα των ευρωεκλογών

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Νάξο ενόψει ευρωεκλογών, με ομιλήτρια την Χριστίνα Σκαλούμπακα

Πάρος: Ξεκινούν σε μερικές εβδομάδες τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς “Malice”

Δεύτερη βρετανική σειρά έρχεται στη Πάρο... Που και πότε θα γίνουν τα γυρίσματα

Κυκλάδες: Η αλυσίδα Aria Hotels έρχεται στην Ερμούπολη Σύρου

Επεκτείνονται στις Κυκλάδες τα Aria Hotels με νέο ξενοδοχείο στη Σύρο

Eurobank: Παρουσιάζει κατάστημα “νέας γενιάς” στη Πάρο, περιοδεία στελεχών σε Νάξο, Μύκονο και Σύρο

H Eurobank εγκαινιάζει ένα ακόμη κατάστημα νέας γενιάς (Future Branch) σχεδιασμένο στη βάση της φιλοσοφίας Phygital, στη Νάουσα της Πάρου

Ολυμπιακή Φλόγα: Ερχεται (19/04) στη Νάξο, απαγόρευση στάθμευσης στη χερσαία ζώνη

Μέσω ανακοίνωσης του Λιμεναρχείου Νάξου έχουμε την πρώτη εικόνα για την έλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στη Νάξο - Απαγορεύσεις

Σύρος – Γ. Λεονταρίτης: “Προτάσεις για την απόδοση τιμής στον Δημήτριο Βικέλα”

Οι προτάσεις που κατέθεσε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης σχετικά με την ουσιαστική απόδοση φόρου τιμής στον Δημήτριο Βικέλα.

Β. Αιγαίο – Χίος: Με εντυπωσιακή μανούβρα το “αντίο” του Blue Star Delos (video)

Αυτό ήταν το τελευταίο ταξίδι του Blue Star Delos στην άγονη γραμμή του βορειανατολικού Αιγαίου - έρχεται Κυκλάδες (video)

Πάρος: Τι συμβαίνει σε προστατευόμενο υγρότοπο, στη περιοχή Ελος Μώλου;

Συνήγορος του Πολίτη: Παράνομες δραστηριότητες σε προστατευόμενο υγρότοπο στην Πάρο

ΜΜΕ: Την Τρίτη 16 Απριλίου η απεργία των δημοσιογράφων

Απεργία των Δημοσιογράφων αύριο Τρίτη 16 Απριλίου - Γιατί απεργούν

Τι δουλειά έχει στη Σαουδική Αραβία ο Μητσοτάκης;

Συνοδεία του CEO της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Νάξος – Ομάδα Πολιτικής Προστασίας: Κυκλοφόρησε ένα …διαφορετικό ημερολόγιο

Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Νάξου κυκλοφόρησε ένα ημερολόγιο (2024) με έμφαση στην ορθή διαχείριση του νερού

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στους Μπαξέδες και το Πορί