ΠΝΟ: 48ωρη απεργία στις 22 - 24 Σεπτεμβρίου

Οι άνθρωποι στο χώρο της ναυτιλίας και δη της Ακτοπλοΐας το είχαν πει ξεκάθαρα. Από τις αρχές Μαΐου όταν και προχώρησαν σε τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση (6-10 Μαΐου) και στα τέλη Ιουλίου: Θα είμαστε σε ετοιμότητα… Και σκοπός η αντιμετώπιση των αντεργατικών μέτρων που έρχονται ως …χιονοστιβάδα. Κι έτσι σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου έκαναν την κίνησή τους…

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Cyclades24.gr αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ (Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας) να προχωρήσουν σε 48ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση. Έναρξη η Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου (06:00) και σε πρώτη βάση ολοκλήρωση στις 24 Σεπτεμβρίου (06:00) ημέρα Σάββατο. Και δεν αποκλείεται να δούμε και συνέχεια…

Οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων στάθηκαν στην ανάγκη οργάνωσης και προετοιμασίας της απεργίας, της συσπείρωσης γύρω από το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων που απαντά στο σύνολο της επίθεσης που δέχονται οι εν ενεργεία και οι συνταξιούχοι ναυτεργάτες από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, καθώς και της προοπτικής κλιμάκωσης των αγώνων. Πρόβαλαν, ενόψει της απεργίας, μεταξύ άλλων αιτημάτων, την απόσυρση του ν.4387/2016 που αφορά το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό σε βάρος των ναυτεργατών, καθώς και την υπογραφή ΣΣΕ για όλους τους ναυτεργάτες.

Παράλληλα, καταδίκασαν την πλειοψηφία της ΠΝΟ που αρνείται να συνταχθεί με την πρωτοβουλία για τις ΣΣΕ που έχουν αναλάβει Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Σωματεία.

Τέλος για την οργανωτική προετοιμασία της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας τα ναυτεργατικά σωματεία θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη - συγκέντρωση την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη, στις 10 π.μ., στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News