Το πρωί αποφασίζει η ΠΝΟ...οι αγρότες stand by

Στο Λιμάνι του Ηρακλείου βρέθηκαν από το απόγευμα της Πέμπτης αγρότες που διαμαρτύρονται για την οικονομική ζημιά που τους προκαλεί η συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ και η μη δρομολόγηση πλοίου προκειμένου να μεταφερθούν τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα. 

Σημειώνεται ότι εκτός από τους παραγωγούς, που μετέβησαν στο λιμάνι συνοδεύοντας τα φορτηγά με τα προϊόντα τους, στο χώρο βρέθηκαν και πολλοί επιβάτες αναμένοντας την πραγματοποίηση δρομολογίου.
Στον χώρο μετέβησαν και διαδηλωτές με πανό ενάντια του πολυνομοσχεδίου με τα νέα μέτρα.

Αργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι φορτηγά και επιβάτες μπαίνουν στο πλοίο, χωρίς ωστόσο να ανακοινωθεί ώρα απόπλου. Το δρομολόγιο δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το πρωί, "σεβόμενοι την απεργία της ΠΝΟ".

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης, οι εκπρόσωποι των αγροτών βρέθηκαν στα δικαστήρια Ηρακλείου προκειμένου όπως είχαν αρχικά συμφωνήσει να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της ΠΝΟ η απεργία της οποίας οδηγεί στην καταστροφή. 

Ωστόσο δεν έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα για την έκδοση προσωρινής διαταγής λόγω αναρμοδιότητας του δικαστηρίου. Η πρόεδρος έκρινε ότι αρμόδιο είναι το αντίστοιχο δικαστήριο του Πειραιά όπου έχει την έδρα η ΠΝΟ.

Όπως έγινε γνωστό ο δικηγόρος του αγροτικού συλλόγου Φαιστού θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να καταθέσουν τα ασφαλιστικά μέτρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά για να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με αίτημα κάθε μέρα για όσο διάστημα διαρκεί η κινητοποίηση να αποπλέει πλοίο ασφαλείας με τα προϊόντα των αγροτών.

limaniagrot2.jpg

Το πρωί της Παρασκευής θα αποφασίσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων

Σε νέα συνεδρίαση, αναμένεται να αποφασίσει η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων των ναυτικών στα πλοία της ακτοπλοΐας, μετά τη σημερινή συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων δόθηκαν από πλευράς πολιτικής ηγεσίας γραπτές και προφορικές διαβεβαιώσεις αναφορικά με το θέμα των συντάξεων, το εργασιακό και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τις οποίες θα εξετάσει σε νέα συνεδρίασή της η ΠΝΟ.

agroteslimani3.jpg

Η νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία των ναυτικών στα πλοία της ακτοπλοΐας που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης και λήγει αύριο στις 12 τα μεσάνυχτα, έχει προκαλέσει προβλήματα στις μεταφορές εμπορευμάτων και επιβατών στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές, ενώ η ένωση των ακτοπλόων, με ανακοίνωσή της, έχει ζητήσει από την ΠΝΟ την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων καθώς, όπως αναφέρει, «βρισκόμαστε εν μέσω τουριστικής περιόδου και εκατομμύρια συμπολίτες μας προσδοκούν να κερδίσουν "τα προς τα ζην" στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διέρχεται η χώρα».