Προσάραξε δεξαμενόπλοιο στα Ψαρά

Αχ αυτή η πρώτη φορά…. Συναγερμός έχει σημάνει από νωρίς το πρωί της Τρίτης στο Λιμεναρχείο Χίου έπειτα από προσάραξη πετρελαιοφόρου πλοίου στο Λιμάνι των Ψαρών. Πρόκειται για το πλοίο μεταφοράς καυσίμων, το «ΕΚΟ 2» της εταιρείας «ΕΚΟ», το οποίο μετέφερε καύσιμα για το πρατήριο των Ψαρών. Για άγνωστο λόγο το πλοίο προσάραξε σε αβαθή ύδατα στο λιμάνι των Ψαρών με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση για τυχόν ρύπανση ή εισροή υδάτων.

Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών και από τη πλευρά του ο δήμαρχος Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος σε επικοινωνία του με το politischios.gr εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι σύντομα το πλοίο θα ρυμουλκηθεί. «Από την ενημέρωση που είχα δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Πρόκειται για νέο πλοίο διπύθμενο το οποίο ευτυχώς προσάραξε σε αβαθή ύδατα και όχι σε κάποια ξέρα. Σύντομα θα φθάσει στην περιοχή ρυμουλκό που θα το ρυμουλκήσει», δήλωσε ο δήμαρχος επισημαίνοντας ότι πρόκειται για το παρθενικό δρομολόγιο του συγκεκριμένου πλοίου στα Ψαρά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι 17 επιβαίνοντες δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, ενώ δεν έχει διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί είναι σχετικά καλές καθώς πνέουν άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ, ωστόσο ο άνεμος είναι νότιος και πιάνει το λιμάνι των Ψαρών.  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News