Ραφήνα: Με σκάφη λιμενικού ο απεγκλωβισμός τραυματιών από Μάτι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές που πλήττουν την Περιφέρεια. Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής συνέδραμε παρέχοντας κάθε μέσο (λεωφορεία, υδροφόρες, μηχανημάτα, κ.α.) που της ζητήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Με σκάφη του λιμενικού θα γίνει ο απεγκλωβισμός όλων όσων έχουν εγκλωβιστεί στις παραλίες στο Μάτι, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γ. Καπάκης. Επίσης ανέφερε ότι θα γίνει εκτροπή των πλοίων και δεν θα δέσουν στο λιμάνι της Ραφήνας, ώστε να μην υπάρξει κυκλοφοριακός φόρτος.

Επιστρέφει εσπευσμένα ο Τσίπρας από τη Βοσνία λόγω των πυρκαγιών

Εσπευσμένα επιστρέφει από το Μόσταρ της Βοσνίας, όπου δεν θα παραμείνει για την προγραμματισμένη τελετή βράβευσής του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Νωρίτερα είχε εκφράσει τον προβληματισμό του για τις παράλληλες εστίες φωτιάς που έχουν εκδηλωθεί στην Αττική.

«Πληροφορήθηκα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Αττική με τρία παράλληλα μέτωπα. Είμαι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς. Όλες οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούν. Παρά τις αντίξοες συνθήκες κάνουμε ό, τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αντιμετωπιστούν οι φωτιές. Με προβληματίζουν οι παράλληλες εστίες ανατολικά και δυτικά της Αττικής. Η σκέψη μου βρίσκεται εκεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός, που βρίσκεται σε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Μόσταρ, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Νίκο Τόσκα για την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Σε διαρκή επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται επίσης ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Με πληροφρίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ - Φωτογραφία: irafina.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News