Ρόδος: Εικόνες σοκ από την γέφυρα Μάκκαρη

Η Ρόδος μετράει τις πληγές του μετά την έλευση του "Γηρυόνη"...  Ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματα (με εξαίρεση τον θάνατο της 74χρονης ΑμεΑ που πνίγηκε στο σπίτι της) είναι η κατάρρευση χθες βράδυ της γέφυρας Μάκκαρη στο Χαράκι, επί της Εθνικής Οδού Ρόδου - Λίνδου. Την 12η Νοεμβρίου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος είχε διατάξει το κλείσιμο της, λόγω κινδύνου αιφνίδιας κατάρρευσής της, μετά την καταστροφή που υπέστη από την έντονη βροχόπτωση της 5ης Νοεμβρίου 2019. Της βροχόπτωσης ακολούθησαν αυτοψίες οι οποίες διενεργήθηκαν στις 6, 7, 8 και 12 Νοεμβρίου από δύο κλιμάκια τεχνικών, οι οποίοι κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα: η γέφυρα έχει καταστραφεί και υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης ανά πάσα στιγμή. Για τον λόγο αυτό διακόπηκε άμεσα η χρήση της.
Η συγκεκριμένη γέφυρα η οποία κατασκευάστηκε το 1972, παρακολουθείτο στενά από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με συνεχείς αυτοψίες σε τακτά χρονικά διαστήματα και ειδικότερα μετά από κάθε νεροποντή.

Και σήμερα, ο Ιάκωβος Πετίδης έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το μέγεθος της καταστροφής... Απλά συγκλονιστικές...         

Μάλιστα, ο Γιώργος Χατζημάρκος - Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου - σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook γράφει κάτω από μια φωτογραφία της κατεστραμμένης γέφυρας:

“Πρίν απο 12 ημέρες κλείσαμε την Γέφυρα της Εθνικής Οδού Ρόδου-Λίνδου στο Χαράκι, λόγω επικινδυνότητας. Τότε, κάποιοι μου μίλησαν για “πολιτικό κόστος”. Σήμερα στέκομαι με δέος εκεί ακριβώς. Εκεί που το πολιτικό κόστος, όπως και αν το εννοεί κανείς, δεν έχει καμία αξία. Απολύτως καμία.
Γιατί, Αξία στην πολιτική έχει μόνο η Ευθύνη.
Αυτή η γέφυρα, κατέρρευσε χωρίς να κινδυνεύσει κανείς, παίρνοντας μαζί με την ιστορία της και τον μύθο του πολιτικού κόστους. ΓΧ”

Πηγή:www.dimokratiki.gr