Ρόδος: Γενικό black out για δύο ώρες στο νησί

Γενικό μπλακ άουτ σημειώθηκε στο νησί της Ρόδου σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί, όταν μηχανή στον ΑΗΣ Σορωνής τέθηκε εκτός λειτουργίας συμπαρασύροντας και τις υπόλοιπες. Το νέο εργοστάσιο στη Νότια Ρόδο, που βρίσκεται ακόμη σε μερική λειτουργία, με μία μόνο μηχανή ενεργή, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί και να σηκώσει όλο το φορτίο, με αποτέλεσμα να «κρασάρει» και αυτό με αποτέλεσμα να διακοπεί επιτόπου η ηλεκτροδότηση ολόκληρου του νησιού.

Γύρω στις 12.30 ξεκίνησε η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και σύμφωνα με στελέχη της ΔΕΗ μέχρι και τις 13.30 θα έχουν ρεύμα όλες οι περιοχές της πόλης και όλα τα χωριά. Αναστάτωση πάντως προκλήθηκε από το ξαφνικό μπλακ άουτ σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες με τους καταστηματάρχες να αγανακτούν και να σημειώνουν ότι οι διακοπές είναι πάρα πολύ συχνές με αποτέλεσμα να καταστρέφονται κάθε τόσο τα εμπορεύματά τους αλλά και ο ηλεκτρονικός-ηλεκτρολογικός εξοπλισμός.

Ευτυχώς βέβαια που το μπλακ άουτ δεν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν, καθώς τότε τα προβλήματα θα ήταν πολλά περισσότερα .

Με πληροφορίες από την εφημερίδα "Δημοκρατική"